sâmbătă, septembrie 05, 2009

La multi ani io mie!

E ziua mea, e blogul meu! Asa ca vreau, ca articolele de astazi sa fie dedicate in exclusivitate MIE! Poate pare un gest egoist, sau chiar narcisist, dar nu e. Avand in vedere ca muncesc in acest week-end de sambata dimineata pana luni dimineata, aproape non - stop, m-am gandit ca macar "bucuria" asta sa o am. Asa ca imi urez eu mie: La multi ani, si Spor la treaba, iar pe voi va invit sa beti fara, dar pentru MINE!
Am sa incep cu un filmulet. Ar dura prea mult, si nici nu ati sta sa cititi, daca as povesti in scris ce s-a intmplat intre 5 septembrie 2008 si 5 septembrie 2009, asa ca m-am gandit sa va "povestesc" in imagini:
Si cum am mai compus eu poezii si de ziua altora, am pastrat traditia si mi-am compus si mie una:

A mai trecut un an prin mine
A fost si rau, a fost si bine,
Am fost pe plus, mai mult pe minus
Am fost si vesel, si trist, si dus.

Cam multe intr-un an s-au adunat
Si toate s-au dus in jos, fix la ficat,
S-a pus ceva si pe la motoras
Si-o ia 'nainte naravas!
Am tras pentru mogul, am tras si pentru mine
Sa-i fie lui belea si mie bine,
Am mers, am alergat, n-am stat pe loc
A fost si ghinion, foarte putin noroc.

Am transpirat in multe paturi
Am mers pe centru, mai multe pe laturi,
Am invatat, am si uitat
Nu-mi amintesc pe cine, cand, si daca am iertat.
Am si cazut, si m-am accidentat
M-am scuturat si ridicat,
Am mancat, am baut si am fumat
Am luat, am dat, si iar am dat.

Am fost iubit, amant, patron, prieten
Am fost golan, am fost si gentelman,
Am fost coleg, am fost si sef
Le-am spus la toti pe fata: Bref!
Am fost si print si cersetor
Am avut bani, apoi un chior,
M-am sculat cand altii se bagau la somn
Si asta ca sa-l fac pe altu' om.

Azi am 25 de ani, adica nu stiu cate zile
Vre-o zece mii de rau, si restu' de bine.
Azi n-am sa suflu-n lumanari
Am sa muncesc la fel ca an, la fel ca ieri.
Si, pentru anul care vine
Vreau sa-mi fie putin mai bine.
NU vreau tot ce imi doresc
Nu vreau sa ma-mbogatesc
Imi DORESC un AN mai bun
VREAU sa numai fiu nebun
Sa fiu ce n-am fost pana acum
Sa fiu al meu patron al meu MOGUL!

CA CADO' !


Era miercuri seara. Tarziu. Nu stiu ce fac oamenii noaptea tarziu, eu ajung acasa de cele mai multe ori. Asa am facut si in seara aia. Deschid usa, aprind lumina pe hol, si cu coada ochiului observ in sufragerie scaunele din bucatarie unul peste altul. - S-A INCHIS SI AICI, sa ma bata mama! Zic, daca si acasa e inchis e clar! Dar, surpriza nu era acolo. Era in living! Acolo tronau frumos noile mele scaune, rosii ca focul. Hei, zic, ia uite ce chestie! Citesc biletul, si oftez! Ma uit iar la cele doua scaune primite CA CADOU din partea familiei. Si nici nu e inca ziua mea. Anul asta sesiunea de cadouri s-a deschis mai devreme, gandesc in timp ce imi frec mainile una de alta. Sa dau niste telefoane, la prieteni, cunostinte, sa le spun de scaune. Doua imi ajung. Sa se gandeasca la altceva...

vineri, septembrie 04, 2009

Hapi bardei Nea' Costicka!


Ziua de 5 septembrie mai are o insemnatate deosebita pentru mine, pentru familia mea, dar si pentru omenire. In aceiasi zi si luna, s-au mai nascut si alti oameni importanti, nu doar eu. Dintre ei reamintesc doar pe Freddie Mercury, idolul meu, si Nea' Costika (bunicul meu) , idolul lui Freddie. LA MULTI ANI Nea' Costika!!! Imi pare rau ca nici anul asta nu putem ciocni impreuna. Mai trage si matale de viata pana la anu' s
i promit solemn ca dau eu si de baut si de mancare!

Al dumneavoastra e cainele care se tine dupa tine?

Doamna Administrator al cladirii unde locuiesc este o doamna. Este o doamna care odata la trei luni vine sa "citeasca apometrul" si sa imi "faca calculul" , respectiv sa imi "taie chitanta" . Are in jur de 60 de ani, si se vede ca in tinerete a fost o doamna bine. Foarte ingrijita, parul aranjat, cu un machiaj usor strident, odata la trei luni apare la mine la usa. Aceiasi poveste de fiecare data: - Buna dragule! - Saru'mana doamna! - Haideti sa-mi cititi si mie apometrul! Apoi ma masoara din priviri. - Ce parfum folosesti?! - Imi place foarte mult cum v-ati aranjat casa! - Dar de insurat, cand te insori?! - Vecinul dumneavoastra nu e asa ca tine. - Dar chiar nu ati gasit o fata, ca vad ca esti gospodar, frumusel esti.... - 181, 234 strig eu, incercand sa schimb subiectul! Si reusesc. - M-am operat de fiere. Am scos-o, si acum cum mananc putin, imi vine asa... jaragai pe gat, si gaze.... Isi ia la revedere in acelasi stil: Sanatate si familiei dumneavoastra, pa dragule! Ce sa zic, doamna administrator e o doamna!

joi, septembrie 03, 2009

Claxonarea de bine, e..... de mama! Propunere pe BUNE!

Are dreptate omul. Cu totii suntem satui de zecile, sutele, poate chiar miile de claxoane auzite zilnic in trafic. Ca simplu pieton, si co - co - pilot, am doua propuneri. Daca una nu functioneaza o putem incerca pe a doua. Prima ar fi sa le dam soferilor cartele pre - pay cu un anume credit de claxoane. Adica, ai claxonat azi de 20 de ori, pam - pam, pana nu incarci cartela ADIO CLAXON! Sa vezi atunci cata grija la numarul de claxoane zilnice vor avea soferii. Si, a doua propunere, daca nu se poate cu prima, ar fi sa inlocuim sunetul strident si enervant al claxonului, cu sunete si zgomote din desene animate si filme de comedie. Va puteti imagina ce "simfonie" Looney Tunes ar fi in intersectii, cati copii fericiti prin parcari si pe trotuare. Ar disparea si specimene de genul celui din fotografie, si semnele obsecene, ar scadea numarul accidentelor... ce mai..ar fi PACE pe PAMANT! Asa ca haideti cu mine! Sa militam pentru asta, sa scriem la OSIM, la UE, NATO, la STRASBOURG, la HAGA, oriunde cineva, destul de NEBOON ca mine ne-ar baga in seama! Parerea mea!

Tzine mai e tzi prostzu astza?

Buna tziua! Me numetsc Marele Maestrtzu IAO NGI GI. Sunt original din Japonia dar de cativa ani sunt rezident de Ferentari. Si cum salile de sport si echipamentul sunt scumpe, si mai e si timp de criza, ma antrenez si eu pe unde pot. Astazi am exersat lovitura KA RA KAL. Nu prea mi-a iesit si doare. Merg imediat la carciuma sa aplic metoda IA CU KANA, pentru a scapa de durere si a uita de prostie. Va tzuck pe totzii!

marți, septembrie 01, 2009

Ma gandesc sa ma mUT, la mARMACIE...

Candva, la inceputurile deplasarilor mele, aveam un "joc" cu colegii de masina. Cand nimeream peste localitati cu nume ciudate incercam sa-i numim pe locuitori dupa aceste nume. Nu de multe ori ne-am muncit mintea cu nume care mai de care. M-am gandit sa fac o lista cu aceste localitati, ajutat si de Google, si iata ce a iesit:
1. Capatana Porcului (Brasov) 2. Amarastenii de Sus (Dolj) 3. Craciunelu de Jos (Alba) 4. Spermezeu (Bistrita-Nasaud) 5. Mirosi (Arges) 6. Labasint (Arad) 7. Mierlestii de Sus (Olt) 8. Cacacioasa (Valcea) 9. Pârţeştii de Sus si de Jos (Suceava) 10. Maciuca (Valcea) 11. Madulari (Valcea) 12. Urlati (Prahova) 13. Baicoi (Prahova) 14. Buda (Ilfov) 15. Fierbinti (Ialomita) 16. Iepureni (Iasi) 17. Fundatura (Cluj) 18. Tetcoiu (Dambovita) 19. Cioara de sus (Alba) 20. Cotofenii din dos (Dolj) 21. Capruta (Arad) 22. Prajesti (Neamt) 23. Belis (Cluj) 24. Calu (Neamt) 25. Iapa (Maramures) 26. Afumati (Ilfov) 27. Toporu (Giurgiu) 28. Varsatura (Braila) 29. Cumparatura (Suceava) 30. Jena (Timis) 31. Jupa (Caras-Severin) 32. Ciuperceni (Golj) 33. Cocosesti (Alba) 34. Sculeni (Iasi) 35. Cacaina (Vaslui ) 36. Sacu (Caras-Severin) 37. Carpa (Caras- Severin) 38. Vartescoiu (Vrance) 39. Milcoiu (Valcea) 40. Muereasca ( Valcea) 41. Bulbucata (Giurgiu) 42. Paros (Hunedoara) 43. Stalpu (Buzau) 44. Boldu (Buzau) 45. Colti (Buzau) 46. Lungesti (Valcea) 47. Insuratei (Braila) 48. Udati-Manzu (Buzau) 49. Flamanzeni (Ilfov) 50. Gogosari (Giurgiu) 51. Fututa (Sibiu)
Prin multe din aceste localitati am trecut, si nu de putine ori. Acum va las si pe voi sa va munciti mintea! Astept raspunsurile voastre pe adresa redactiei.


NOT just a song.

Pentru cei care spun ca postez o melodie aici doar pentru a posta ceva.... Niciodata nu am pus o melodie, un link, o fotografie, care sa nu trasmita un mesaj, un ceva... Doar ca la unele postari unii (unele) sunt mai avizati, intersati, targetati. La fel si de data asta! Asa ca....


luni, august 31, 2009

ORACooL

Va mai amintiti, din copilaria noastra zbuciumata, de ORACOL?! Mi-am amintit azi, si faceam o comparatie in minte. Daca as completa unul acum, cum as raspunde?! Am incercat un exercitiu de imaginatie, si iata ce a iesit:
ATUNCI : ACUM:
Numele - Cristian / Numele - Lytza
Adresa - Istriei 28 Buc. / Adresa - cliteanu@yahoo.com
Ai prietena? - NU / Ai prietena - NU
Iti plac florile? - NU / Iti plac florile? - NU
Culoarea preferata - Verde / Culoarea preferata - Bejuliu
Cantaretul preferat - Sandra / Cantaretul preferat - Parazitii
Masina preferata - Lamborghini / Masina preferata - De la firma
Ai bicicleta? - DA, Pegas / Ai bicicleta? - NU, mi-au furato
La mare sau la munte? - La mare / La mare sau la munte? - La greci
Fotbalisti preferati - Gullit, Van Basten / Fotbalisti preferati - Banel
Bauturi preferate - Pepsi Cola / Bauturi preferate - BEREA
Iti place sa calatoresti? - DA / Iti place sa calatoresti? - Am dat kilometrajul peste cap
Caini sau pisici? - Caini / Caini sau pisici? - PISI
Actori preferati - Sharon Stone, Sora 13 / Actori preferati - Travolta, Johny Depp
Cu ce echipa tii? - Steaua / Cu ce echipa tii? - Sa moara fotbalul!
Ce este sarutul? - Ceva sublim / Ce este sarutul? - Sa te combini ca la cartela aia...
Filme preferate - B.D. / Filme preferate - B.D.
Esti in pas cu moda? - NU / Esti in pas cu moda? - Nope
Ce limbi straine iti plac - Engleza / Ce limbi straine iti plac? - Japonezele
Tari preferate - America / Tari preferate - Cuba
Ce vrei sa devii? - Sofer de TIR / Ce vrei sa devii? - Mogul
Sportul preferat - Fotbalul / Sportul preferat - Halberele
Ai fost gelos? - NU / Ai fost gelos? - Cand dreacu' ?
Scriitori preferati - Jules Verne,Dumas / Scriitori preferati - Descopery, National Geographic
Un mesaj de incheiere atunci:
Cand va bate vantul, peste parul tau /
Sa-ti aduci aminte, de numele meu !
Un mesaj de incheiere acum :
Cand copiii tai trec de gradinita /
Sa le dai un link cu blogul lui Lytza!

duminică, august 30, 2009

Costineti - Craiova, via Bucuresti.


O scurta vizita la Costinesti intr-o zi de vineri, anuntata de joi ca fiind caniculara, este un motiv de bucurie. Chiar daca sambata urma sa merg iar la Craiova. Tot intr-o zi caniculara. Am gasit Costinestiul cum de altfel ma asteptam : semi - populat, plin de kitch-uri, marlani, melteni, iarba legala si naspa, bere la pahar cu multa spuma si putin rasuflata, cred ca si putin botezata, apa
calda (mai calda decat unele ciorbe mancate chiar pe litoral) plina de alge si pietre. De bine : Pollo a Carina, la terasa aia verde de pe colt, Pizza Quatro Formagi de la terasa DVG, impreuna cu afinata si Carlsberg-ul rece la sticla, dar si salatele de acolo. Tot de bine A1 libera la intoarcere (cred si eu, ce nebuni se intorc sambata dimineata de la mare?! ) . La Craiova?! Totul cum il lasasem... Ba nu... mai multi tantari...

Plaja, marea, Obeliscul, pana si turistii erau acolo unde ii lasasem si anul trecut.
Pollo a Carina, de mancare adica!
Ai avea curaj sa te lasi tatuat de un "artist" fara absolut niciun tatuaj pe el?!?
Intersanta locatie. Bagi o fisa, ala micul utza - utza, tu un fum - doua, si utza - utza si tu! Parerea mea!
Nu prea se inghesuia lumea aici. Sa nu stranute patronul prea des.
Imi gasisem si eu un locsor pe plaja...
Pizza Quatro Formagi de care va spuneam mai sus. Foarte buna!
Baghete chiar aveau, sos NU. Am intrebat. Ma bagam...
Motivul real al deplasarii noastre la Costinesti.
Craiova: olteni, cald, tantari...

ERA odata un bou...

In ERA dinozaurilor a cazut un meteorit. In ERA comunismului a cazut Ceausescu. Prostul nostru ERA sa cada de la balcon pur si simplu. ERA ceva sa se intample asta. Si asta din cauza boului care a furat geamul. ERA o vreme cand asa ceva nu se putea intampla, se fura tot balconul nu doar geamul. Ca ERA sa zic ceva de hotii din tara asta.... Oricum... Boule care ERA sa cad eu din cauza ta, esti un BOU!