joi, martie 12, 2009

SASE de SASE in SASE saci....

Pasaport biometric = 666 = Uciga-l Toaca! De cate ori am asteptat pana acum Sfarsitul Lumii? Pe bune! Sa incercam sa gasim alt sfarsit in paginile unui Pasaport imi suna a Paranoia. Sincer. De-a lungul istoriei au fost atatea grupuri religioase, secte, si falsi "apostoli" care au anuntat Sfarsitul Lumii, incat cred ca nici Doamne-Doamne numai stie cand trebuie sa se intample. Unii au iesit in strada sa arate cat de impotriva acestor pasapoarte sunt. Basescu isi face primu' un pasaport biometric pentru a demonstra ca nu ii e frica de Satana. Multe fete bisericesti deasemenea. Eu cred asa; cei care au iesit in strada, sa isi strige of-ul legat de aceasta "problema" nu-si vor face niciodata, niciun fel de pasaport. De ce? Pentru ca: 1. sunt atat de indoctrinati incat cred doar ce le spune un "nene" cu barba care cica reprezinta Biserica. 2. in Spania sau Italia, unde mai merg ei nu e nevoie de pasaport. 3. nu stiu sa citeasca, dar stiu sa "puna botu' " la ce le citesc altii. Eu unu' am sa astept Sfarsitul Lumii cand am sa joc la SASE din 49 de SASE ori numarul SASE. Si daca am sa ghicesc,SASE numere din 49, care 9 e un SASE intors ,voi avea alte SAnSE, am sa dau la SASE oameni cate SASE milioane de lei, pentru a avea si ei alte SAnSE la o viata mai buna! Acum ma uit la ceas si este unu si cinci minute! Unu plus cinci egal SASE. Deci alt SASE. Si ceasul o sa sune la sapte, deci mai am SASE ore de dormit. Si maine plec la Cluj,distanta patru sute douzeci si SASE de kilometri, si am sa fac SASE ore pe drum. Si alte SASE la intoarcere. Si vineri e ziua lui nea Marian, adica tata. Vineri. 13.03.2009. Adica 1+3+3+2+9=18. Care 18 impartit la 3 (martie)= SASE. Iar SASE! SASE-SASE, poarta-n casa la table.... Pe bune OAMENI BUNI! SASE! Vine Sfarsitul Lumii! SASE frate!

miercuri, martie 11, 2009

40,39,38,37.... LA NAIBA-N PUII MEI... 40,39,38,37...

Am o varsta pe care multe persoane si-o doresc. Multe persoane in varsta de 80 de ani. Asa ca imi permit sa o "ard" pe spritzuri, gratare, pastrame...s.a... Desi ficatu' meu nu prea isi mai permite. 9 Martie este ziua barbatilor. Sanchi! Inca un motiv sa bem. De data asta chiar mai mult decat de obicei. 40 de pahare nu-s de ici de colo. Nici la mine nu au fost de ici de colo, au fost de la magazin. Am inceput usor-usor, in ordine inversa; 40..39..38..37... Pe la 32 suna telefonul! Raspund, vorbesc, apoi ma intorc la treaba mea. Ups!!! Unde am ramas?!? Asta e...o iau de la inceput! Deci... 40...39...38...37... Pe la 28 suna cineva la usa! Merg, deschid, posta! Revin la pahare.... Aoleu! Iar uitai! Deci... 40...39...38...37.. Ajung greu, foarte greu la 22! Suna iar telefonul. Ciprian. "Bah vin si io" Pai Vin, ca cu asta tot ma chinui! Ca asa e traditia... 40 pahare vin. Ajunge Ciprian la mine. "Ce zici mah?" La naiba....40..39...38..37... Acum ca am companie e cazu' sa o iau de la capat! Asa e politicos. Parerea mea. Deci, iar din nou; 40...39...38..37.. Maica-mea, e din ce in ce mai greu! Si dai, si lupta, si dai si lupta, si clopotzeii.... Se face 4 (patru) dimineata. La sapte plec la cooperativa. Bine ca nu ma duc sa donez sange, ma trezeam cu politia la usa sa ma puna sa suflu in fiola. Se stie ca vinul baut "de mucenici" se transforma in sange. Ajungea naiba la vre-un sofer... 14..13..12... Hai ca poti! Ufff! Hai ca mi-a iesit si de data asta! Ps. Scuze "femeilor din viata mea". Daca ati sughitat, eu am fost de vina (de vin mai exact)! V-am "barfit" la greu...pana pe la patru dimineata... Va pup! Daca apar manifestari neplacute adresati-va....

luni, martie 09, 2009

Tza mancam tzi tza bem! Tze....


Tze credetzi ca am facut noii duminica pe tzeara? Dupa pelerinajul din zona Cernica-Pustnicu, prin aerul curat si peisajul romanesc, ne-am facut pofta de ceva chinezesc. Mancare mai exact. Asa am ajuns la restaurantul chinezesc de pe Calea Dudesti, Casa Dragonului. Recomand cu caldura micutzilor pasionati de bucataria chinezeasca acest local. O atmosfera placuta, prieteneasca ( te poti adresa ospatarului si cu apelativul "frate", la naiba esti doar la 20 de m de Dristor) Separeul ocupat de noi nu era altceva decat o alta camera din imobil. Berea chinezeasca la pret romanesc dar foarte buna,mancarea excelenta, gatita chiar de un bucatar chinez (chinez din China, ceea ce vezi mai rar). Va recomand ; Plita incinsa ( noi am luat si porc si vita), coltunasi ( nu-i mirositi, doar mancati-ii), si un excelent Peste Veverita ( salau). Nota de plata in jur de 20 de roni de fiecare, fara bautura,deci poti merge chiar daca nu e zi de salariu. Toaleta curata de poti sa si dormi ( poti face si dus, avand in vedere ca exista). Mancarea ca la mama ( mama Tze o Tzing) acasa. Unitatea noastra va ureaza... pofta buna! Daca apar manifestari neplacute....

Ps. Aveti grija cum va asezati la masa, mai ales daca e dotata cu "chestia" aia rotativa. Eu eram ultimul si nu de putine ori ajungea in dreptul meu o scrumiera si cam atat...

Gratar 2009

Duminica 8 Martie s-a deschis, neoficial, sezonul de gratare si mici 2009. Cel putin la Pustnicu si la Cernica. Am iesit, baieti si fete, intr-o mica plimbare si un mic pelerinaj prin zona si am descoperit ; 12 masini, 6 gratare si 3 manele. Dupa cum se poate observa "autoritatile" sunt pregatite pentru noul sezon Gratar 2009. Cosurile de gunoi sunt tot cele de anul trecut, la fel si dotarile. In schimb, pregatit deja troneaza la intrare micutul mare afis; "Intrarea 60.000" Animalele salbatice din zona, maidanezii de padure mai exact, au iesit din "hibernare" mai devreme anul acesta, odata cu aparitia primului miros de mic. Va fi o vara cel putin interesanta din punctul asta de vedere.

duminică, martie 08, 2009

Dupa cum v-am promis!

Promo Fabrica de Sport by Unikt.
Promo Fabrica from unikt on Vimeo.

De OPT Martie!

Nalucka za gost!

E patru jumate, sambata dimineata. Iar eu scriu pe blog. Scriu pentru ca numai am somn. Daca pe o scara de unu la cinci, cinci ar insemna contact direct cu o nalucka, eu tocmai am luat un patru. Visam o doamna care ma numea "fata alba" si "par curat". Chinezoaica sau japoneza doamna. Ce-mi poate nascoci mintea chiar si atunci cand e odihnita! Deodata simt in spatele meu, langa mine in pat, pe cineva. Ma trezesc usor speriat din vis, si ma intreb cine ar putea fi cu mine in pat si de ce se se intoarce de pe o parte pe alta asa violent. Imi raspund intr-o fractiune de secunda. Pai... nimeni! Totusi curiozitatea nu ma lasa si incerc sa ma intorc sa vad, mai ales ca simteam ca urmeaza sa ma ia in brate. Nu ma pot misca! Sunt putin "paralizat"! Dupa cateva secunde, reusesc sa ma intorc aproape la fel de violent ca si nalucka.... Si surpriza! Chiar nu era nimeni! Foarte tare frate Litza! Cand ti se pare ca vezi ceva, se numeste ca ai vedenii. Cand ti se pare ca auzi ceva, ai audenii, eu ce tocmai am avut?!? Parerea mea! Nu stiu cat de plastic sau cat de metaforic m-am exprimat povestind asta, mai ales ca e patru dimineata, dar credeti-ma pe cuvant; experienta traita nu a fost nici plastica nici metaforica. Brrr!!! Va pup! Merg sa ma culc, ma asteapta doamna chinezoaica... sau japoneza.

One pizza, por favor, frate!

Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti. Un restaurant din Bucuresti ofera o gama larga de pizze. Printre care si "pizza americana". Nimic anormal, dar, sa vedem ce contine o asemenea pizza; Marquerita, Salam Sibiu, Cabanos, Ciuperci. Ma scuzati, ma intreb eu... ce mama masii' e american la pizza asta?!? Sa le luam pe rand, la ingrediente ma refer. La o simpla cautare pe net, descoperi ca "marguerita" este un cocktail ce contine tequilla si lamaie,deci nimic de prin State. Despre Salamul de Sibiu nu are rost sa va specific ca nu apartine americanilor, si nici macar doar Sibiului. Cabanosul, dupa spusele unei foarte inteligente blonde din peisajul monden romanesc,si ma refer aici la Simona Intelectual... pardon... Sensual, este cel care locuieste in cabana. Ciupercile cresc si in America, dar cu siguranta nu sunt americance. Asa ca, am comandat pizza casei. Asta cum o fi.... ??!?

Dumnezeu nu apare la stiri!

"UIte frate, o melodie asa.... pentru cand mai scrii de Barbosu'..." Asa mi-a scris fratele meu pe messenger, si mi-a dat un link. Asta!


vama - dumnezeu nu apare la stiri
Asculta mai multe audio Muzica »

Targa pe valuri pluteste usor...

Imi vizitez mama defecta internata undeva in medicala, etaj trei, salon 18, patul de la geam. La poarta "bgs-ul" ma intreaba unde merg. Cate variante de raspuns exista la intrebarea asta la poarta unui spital?!? "Liftul doar pentru urgente". La dreacu' , e un spital, cum adica "doar pentru urgente?" Iau scarile, nu liftul. Miros de spital, de clor, de comunism, de moarte... Pe coridor o doamna spala pe jos. "Mergeti mai pe margine, da?!" - Si pe margine e ud si aluneca, zic eu sarcastic. Ea imi raspunde cu cel mai acru zambet vazut de mine. Florile primite de 1 Martie, si care orneaza noptiera de culoare indecisa, si varsta seculara, s-au ofilit. O batrana "colega" de salon a mamei ma fixeaza indraznet cu privirea pierduta. Poate ca ii amintesc de nepotul ei. Sau poate vede prin mine. Mai rezist ceva vreme, mai mult privind pe geam, si gandind ca s-a uscat pe jos pe hol, plec. Las in urma un "saru'mana, sanatate" si niste suflete asteptand un doctor care numai vine. Pe hol intalnesc trei "caratoare". Ordinea in care sunt asezate, una langa alta, ma face sa ma intreb ; coincidenta sau ordinea fireasca a lucrurilor? Prima targa, cea mai noua e pentru internare, de bun venit. Urmatoarea ceva mai veche te plimba din salon in salon, prin salile de operatie, pe langa buzunarele doctorilor. Si cu voia voastra, cea mai veche, urata, si stramba, pentru ultima plimbare, cand nu-ti mai pasa daca scartaie,daca e ruginita,sau murdara. Ies la aer, privesc cerul, si ma gandesc... N-ar fi bine sa imi duc mama si la un spital?!?

Am ajuns in ultima Hala!

"Asta are n-are mingea, trage la poarta. Presiunea e pe aripi. - Daca dam macar un gol, pe urma putem juca la zero-zero". Cam asa suna neshte replici din ultima gaselnita de promo de vreme de criza facut de noi. Undeva intr-o hala, a unei fabrici, cu ajutorul unor lumini, niste cabluri, o camera, un aparat de sudura, un flex, un strung, multe idei, niste nene si niste tanti foarte dornici sa "apara la televizor", si mult entuziasm. Ne-am amuzat, ne-am murdarit, am inghetat de frig, am ras, am tras duble, triple... si ce a iesit o sa vedeti in curand. Pe vreme de criza, solutii de criza ; promo ieftin spre gratis, dar foarte tare. Revin cu dovada. Promit!