vineri, aprilie 18, 2014

As fi vrut sa nu scriu d'astea!


De altfel, acasa, esti un labagiu! Poarta stadionului te transforma in leu. Cum treci de ea cum devii fiara. "Unde-s doi puterea creste" inseamna altceva bai suporterule! Nu inseamna mai multe bate, pietre si flegme decat ceilalti. Daca esti frustrat ca esti mic de inaltime, sau ca ai mecla plina de cosuri, fie ca esti ciuca batailor de joc in gasca de la bloc sau tactu' e un betiv ordinar care da in mata, asta nu-ti da tie dreptul sa spargi capul cuiva doar ca s-a nimerit sa-ti iasa in cale. Cum ar fi ba boule sa mergi la munca si sa stai tot timpul programului cu teama ca cineva te poate lovi, scuipa sau injura?!? Ia un microfon si o camera si mergi printre galerii! Ti se pare corect bai "ultrasule" ca daca mata sta acasa cu teama ca te intorci batut, la fel sa stea si mama cand vin eu sa te filmez cum faci tu "coregrafia" vietii?!? E mult prea greu pentru tine sa iti vezi de scandarile tale, si sa ma lasi pe mine sa imi fac meseria? Nici macar nu iti cer sa ma ocolesti, ma dau eu din calea ta. Iti sclipeste mintea si dai dovada de istetime cand reusesti sa introduci "petarde si fumigene" pe stadion , sa gasesti sute de rime la cuvinte obscene sau sa inventezi "coregrafii" , dar nu ai inteligenta necesara sa intelegi ca  filmez pentru ca asta e meseria mea si pentru asta sunt platit?!? Cer prea mult de la tine daca te rog sa nu ma vezi? Serios, nu ma supar daca nu ma bagi in seama, daca ma ignori! Poate am copii acasa si s-ar speria sa ma vada cu capul spart. Ai boala pe mine? De ce ma? Pentru ca aia din teren nu alearga cum iti doresti tu, sau ca "muistul ala de arbitru" ti-a scos tie biletu' la pariuri?!? Ba idiotule, de ce ma injuri ba de mama?!? Poate mama e medic si candva ti-a pansat o rana facuta de alt cretin de suporter, poate tot de-al tau! Sau poate mama iti invata copilul sa citeasca, prostule! Poate mama ti-a asistat sotia cand a nascut, pentru ca tu beai de fericire cu baietii. Poate ca as prefera sa stau acasa cu familia, nu in ploaie cu tine in ceafa mea, dar asta e meseria mea si imi place. Si pentru ca eu imi fac meseria te vezi tu la televizor, desi nu meriti, iar daca esti bolnav si nu poti sa ajungi in tribuna, iti vezi echipa datorita mie, ala pe care nu-l halesti.Aia care vin, vad, canta, aplauda si pleaca, de ce pot? Sunt mai prosti doar pentru ca au bun simt si nu se numesc "ultrasi"? Respect! Tu ce-ai? Nu te judec, incerc sa te inteleg. Nu inteleg de ce tu ma judeci! Echipa e viata ta. Frumos, nu zic nu. Viata mea e acasa. Lasa-ma sa ajung la ea asa cum am plecat! 


    Da! Text Cristi Liteanu.

joi, aprilie 17, 2014

Scurt tratat de e-uologie.

Viața noastră e-uri poartă!
De dimineață până seara băgăm in noi e-uri. Bine, mai puţin moldovenii care mănâncă fără e... pâini, carni, ciapă...
Cică sunt e-uri bune și e-uri rele. Dar toate sunt gustoase! Nimeni nu recunoaște, dar toţi le folosesc. Găsim e-uri in te miri ce, fie de mâncare fie de băut.
Răcoritoarele, sucurile carbogazoase, concentrate sau naturale, fie ele cole, fante, sau spraituri, ar trebui consumate in pahare berzelius sau eprubete pentru a rămâne in ton cu compoziția și provenienţa.
Până și e-urile conţin e-uri.
Numa' hârtia igienică NU!
Am citit pe etichetă. Naturală frate! Nimic chimic. Nu tu un e, un conservant, un aspartam sau un potenţiator de aromă!
NU e corect! Deloc!
Băi, e poate singurul produs de pe piaţă despre care chiar nu mi-ar păsa dacă ar conține e-uri. Ar putea să fie plin ochi, doldora, full de e-uri, conservanţi sau alte mizerii potenţiatoare de arome, gusturi sau mirosuri. Nu m-ar interesa! Cum nene, să fie cel mai natural lucru tocmai ăla cu care te ștergi la fund?!? Bagi in gură toate prostiile, e-uri, sulfiţi colesteroale sau grăsimi hidrogenate, dar după ce le caci, te cureţi cu ceva sută la sută natural!
Nu tu un "citiţi cu atenţie eticheta" , nu tu un "dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului" , pur și simplu te ștergi cu ea la cur! Așa naturală și bio cum e, te ștergi cu ea la cur. Păcat! Mare păcat!
Chiar credeți că hemoroizilor le pasă că ceea ce ii gâdilă este sau nu biodegradabil, fără e-uri sau natural?!?
Crede cineva că ii pasă unui fund, fie el civil, regesc sau de rând, de domnișoară sau de fată mare, străin sau din zonă, că hârtia care il atinge firav sau brutal, e provenită dintr-o pădure naturală fără chimicale sau ingrășăminte?!?
Sau fripturilor, sarmalelor, tartaboșilor să le pese oare că vor impărţii obștescul final cu o bucată de hârtie mult mai naturală și mai lipsită de e-uri decât orice ingredient din compoziţia lor?!?
Așa mă gândeam și eu!


Text Kostell Smith