joi, decembrie 25, 2008

SMS-uiala de Craciun!

Degeaba v-am rugat sa nu imi trimiteti mesaje de Craciun.Desi unii, m-au luat in seama si nu au trimis,in schimb m-au sunat.Altii nici,nici.Cei care au trimis sms-uri s-au facut de ras.Fara suparare,dar asa e.Ca sa va conving am facut o mica statistica.Deci;in total 18 mesaje (15 pe orange si 3 pe vodafone), 2 persoane au trimis de doua ori acelasi mesaj,4 mesaje identice,3 pe care le aveam de anul trecut in memoria telefonului,2 care seamana izbitor de mult intre ele,3 cu o simpla urare "sarbatori fericite",1 de la orange despre nu stiu ce bonus,si,de departe cel mai original mesaj de anul acesta....."* * * * * *
* * * * * ce pula mea te uiti ma?
* * * * * * nu vezi ca ninge de craciun"
* * * * *
Deci un singur mesaj original,pentru care multumesc expeditorului!Restul,imi pare rau sa va spun....RUSHINE!!....copy paste???!Ce va mai place optiunea aia de pe telefon; "trimiteti sms unui grup?"In concluzie nu mi-ati inselat asteptarile nici anul acesta.Vreau,tot pe aceasta cale,sa NU imi cer scuze fata de niciunul dintre voi pentru ca nu am raspuns niciunuia dintre mesajele voastre de rah..t!Jos sms-uiala de Craciun.Mai bine donati banii cheltuiti pe mesajele trimise in grup,unor oameni nevoiasi.

miercuri, decembrie 24, 2008

Who the f...k is Santa Claus?

"Mos Craciun cu barba alba,a sosit de prin nameti / Sa aduca daruri multe,la fetite si baieti." Pe glob exista 2 miliarde de persoane sub varsta de 18 ani.Eliminam dintre acestia pe cei musulmani,evrei,budisti,hindusi,la care Mosu' nu duce cadouri,mai raman cam 20%,adica aporoximativ 380 de milioane de copii.In medie,conform unor statistici,intr-o casa locuiesc 3-4,asa ca Mos Craciun trebuie sa viziteze 108 milioane de gospodarii.Multumita rotatiei Pamantului,si a diferentelor de fus orar,in "noaptea magica",are la dispozitie 31 de ore pentru aceste vizite,aproximativ 968 pe secunda.Daca fiecare copil ar primii un cadou care sa cantareasca in medie 1 kg,sania Mosului ar cantarii 108 000 de tone.Un ren obisnuit poate tracta cam 150 de kg.In cazul acesta saniei i-ar trebuii numai putin de 78 000 de reni.Care sa si zboare pe deasupra.Deci in concluzie....inca mai credeti in Mos Craciun?!?!

marți, decembrie 23, 2008

Cu un ingeras nu se face sarbatoare,dar se poate face bascalie!

Prima oara m-a "amenintat" la Medias.Florinel,aka Speddy,aka Musse.Cand imi venise ideea cu cadourile de Mos Niculae,el insista sa puna in cizmulite cate un ingeras.Eu i-am spus sa-si bage mintile in cap,ca Mos Niculae la fel ca si Mos Craciun nu exista.Iar daca il prind cu vre-un ingeras din aia mici pe langa incaltarile mele il bag in...(a se citi fund).De atunci a mai incercat de cateva ori sa ma "impresioneze" trimitind un mms si un mail,fiecare cu cate un ingeras.O avea promisa de la mine. Azi m-am intalnit cu el cu ocazia unei deplasari (nici in concediu nu pot sta departe de deplasari,parca as fi neboon).Tot drumul,si cat am stat impreuna a cantat (foarte fals) colinde.Eu fiind foarte impotriva sarbatorilor de anul acesta il mai trosneam si il tot amenintam cu ingerasii.Nu l-am agresat decat verbal (nu vreau sa reproduc aici).Nici nu banuiam ca in mintea lui nevinovata coace un plan.Dupa ce m-au lasat in fata casei,l-a pus in aplicare (impreuna cu Vali,un fel de ponei troian).Nu au trecut 3 minute dupa ce inchisesem usa ca aud cele doua sonerii deodata.Deschid usa,si...SURPRIZA ! De clanta agatata o punguta de cadouri cu o sticla de bere (cata rabdare ai avut Speddy sa o impachetezi in halul ala?).Dar surpriza cea mare era lipita de usa cu scotch.Un mare mic INGERAS!!! Si rosu pe deasupra!Foarte tare neboonilor!Chiar am gustat gluma.Belea.Dar tot nu ma faceti sa cred in sarbatori!Nice try anyway!

Anunt FOARTE IMPORTANT !

Pe aceasta cale anunt pe toti "pasionatii" de mesaje de Craciun,de orice fel ar fi ele,ca; NU astept,NU vreau,NU imi doresc nici macar unul! Folositi timpul si energia, si mai ales banii necesari pentru a trimite sutele de mesaje, in scopuri caritabile.Incercati sa fiti mai buni nu trimitand o suta opt mesaje la fel,sau felicitari virtuale.Macar puteti incerca sa concepeti un mesaj original,nu un copy-paste.Sau mai bine nu! Cel mai bine SARITI-MA!!! Va multumesc anticipat si va urez...ia ca era s-o comit si eu.....

De sezon


Gica vine acasa plin de zgarieturi pe fatza .Maica-sa il vede si se mira; -Ce-ai patit mamica? Ce e pe fata ta? -M-am zgariat mama. -In halul asta?Unde? -La scoala mamico.- Vai,dar cum ai reusit sa te zgarii in asa hal? Ce s-a intamplat? Te-ai batut cu careva? -Nu mama,a fost petrecere de Craciun,si am dansat in jurul bradului...dar...am fost prea putini....

luni, decembrie 22, 2008

HILCKE !

Zilele trecute am fost apostrofat de fratele meu.Mi-a adus la cunostinta ca e oarecum suparat pe mine pentru ca nu am scris nimic,niciodata despre el aici.Si,desi imi vine foarte greu sa recunosc,are dreptate.Acum,ca sa repar aceasta nedreptate care i s-a facut,am postat aceasta fotografie,la care nu adaug niciun comentariu.Va las pe voi sa va faceti o mica idee despre el.Daca doriti amanunte va stau la dispozitie.Ps.E cel din plan secund.HILCKE.

Ghitza estas muerto!


"Anul asta il asomam?" il intreb pe bunicu'."NU ca imi e mila de el" raspunde promt.Traditia invinge normele,fie ele si europene.In popor se spune ca in noaptea dinaintea sacrificarii porcul viseaza cutitul.Ghitza al nostru nu stiu ce a visat,dar o presimtire sumbra sigur a avut.Si nu a stat cu copitele in san,ci a incercat si chiar reusit o semievadare de cateva minute din Alcatrazul construit de nea' Kostik.Bucuria unei libertati efemere s-a sfarsit odata cu miscarea de fosta mare glorie a rugby-ului,a lui Johny.Un semiplacaj reusit si Ghitza e si mai aproape de moarte.In sfarsit ajunge si pe esafod,unde isi gaseste sfarsitul.Calaul,Tatelie,este cel care cu miscari de chirurg desavarseste opera,impartind-ul pe Ghitza pe categorii.Asistentul lui,Hilke,il ajuta oferind ustensilele,ca la o operatie,pensa,scalpel,alcool,tampon....Se cere;alcool,cutit mic,toporisca...alcool,apa,tampon,alcool...cutit mare..iar alcool...Taieturile incep sa numai fie drepte.Inteleg si la ce foloseste alcoolul.Domnu Doctor,atentie sa nu taiati masa!Spre deosebire de o operatie,organele care se scot nu se inlocuiesc,dar in schimb se aseaza intr-o ordine binecunoscuta.Seara urmeaza alte operatii,cunoscute in cercurile restranse ca; umplerea carnatilor,cartabosh,toba...Nea Kostik face mai multe drumuri la beci.Vinul merge strasnic cu sorici.Seara se termina minunat cu celebra pomana a porcului.Si iar vin.In concluzie,am fost la bunici,am taiat porcul,am luat brad pentru Nea Kostik,am facut carnatii,am transat carnea,am dat cadouri Dariei.Mi-am facut datoria de fiu,nepot,nas,pentru Craciunul asta....acum pot sa ma kak in ele de sarbatori si sa-mi vad de ale mele!!!

Saracia s-a nascut la sat!

Dincolo de traditii,de bunici,de casa parinteasca,de simplitatea si ospitalitatea oamenilor,satul romanesc se afunda in saracie.Nu doar una materiala.Culorile satelor sunt din ce in ce mai sterse,oamenii din ce in ce mai tristi.Vizita mea in "paradisul copilariei mele",cum cu drag ii spuneam candva m-a intristat profund.Culorile unei toamne tarzii erau parca si pe fetele si in sufletele oamenilor.Traditiile stramosesti au fost inlocuite de rutina.O zi seamana obositor de mult cu cealalta.Hainele agatate in cui doar pentru a fi luate din nou de acolo.Fetzele au aceiasi expresie fie ca vorbesc despre ieri,despre azi,despre maine.Oameni care muncesc nu pentru a traii ci pentru a supravietuii.Batrani care evita mahmureala stand tot timpul beti.Batrane care se roaga la un Dumnezeu pe care nu-l mai regasesc nici in biserica.Preoti cu mainile murdare, mirosind a bautura.Primari furaciosi.Copii care viseaza orase.Suflete peticite.Ochii tristi ai bunicilor,ramasi in urma cand am plecat spre Bucuresti,imi rupeau sufletul in bucati.De fiecare data cand plec,ii privesc bine si ochii mi se umplu de lacrimi la gandul ca poate fi ultima oara cand ii vad in viata.Poate asta a fost ultimul Craciun alaturi de ei.Ii priveam si de data asta,in oglinda retrovizoare,cum se sprijineau unul de altul,doua suflete garbovite de vreme si de greutati.Urasc si mai mult,satul romanesc,care transforma oameni frumosi in batrani gata sa plece!

Am cu ce bah!

Odata mi-am visat copiii!Ai mei.Nu pot spune cum aratau exact,dar stiu sigur ca erau frumosi,foarte frumosi,si destepti.Nu ma pot lauda cu ei,nu inca,pana atunci insa ma laud cu Daria Cristiana! Este nepotica mea,pe care am si botezat-o,si care creste frumos.Desi traieste la tara,in conditii oarecum modeste,este extrem de isteata,frumusica foc,iubitoare.Un copil cum multi si-ar dori.Ne-am bucurat impreuna de cadourile pe care i le-am dus,ne-am jucat,ne-am pupat....Dulceata asta de copil a adus in viata mea amara un strop de bucurie.Multumesc Daria pentru ca existi si pentru ca ma iubesti! Sa fi sanatoasa si sa cresti frumoasa si isteata!Nasu' o sa aibe grija de tine!