joi, martie 05, 2009

Curat - murdar, Wecine Costica!




Locatie ; - un bar, un restaurant, o carciuma. Fapt ; - te cheama natura, simti o necesitate fiziologica, a se citi iti vine sa faci pipilicka. Rezolvare ; - mergi la toaleta, WC, baie, locul unde merge imparatul pe jos. Actiune, scena unu, dubla unu ; - faci sushu', te picuri, a se citi te pishi. Dubla doi ; - scuturi trandafiru' , storci mushtucku', opresti robinetu'. Dubla trei ; - pui receptorul in furca, apesi butonul, a se citi tragi apa. Dubla patru ; - dupa ce ai atins o anumita parte a corpului, a se citi ciucurel, dupa ce ai atins locuri pe care le-au mai atins si altii care in prealabil si-au atins ciucurelul, urmeaza sa te speli pe maini ( Cu mainile curate Reloaded) Scena doi, dubla unu' ; - atingi robinetul,care a mai fost atins si de altii, care in prealabil si-au atins... pornesti apa. Scena doi, dubla doi ; - dai cu sapun, freci mainile, cureti bine, clatesti. Scena doi, dubla trei ; - atingi din nou robinetul pentru a opri apa, robinet care a fost atins si de altii, care in prealabil si-au atins.... care robinet a mai fost apoi atins si de tine, care in prealabil ti-ai atins ciucurelul si alte locuri pe care le-au atins si altii care in prealabil si-au atins.... Intrebare ; - cand esti mai curat? Inainte sau dupa?

marți, martie 03, 2009

La druhm de seara....

In mintea mea exista doua fumuri,
Unul sau mai multe drumuri.
Dar ce aleg nici mie nu imi pasa,
Daca ma-ntorc sau daca plec de-acasa.

In mintea mea e ceata des,
Mai multe sau un singur sens.
Un singur vis sau poate doua,
O nota de zece sau poate noua.

In mintea mea se naste-un gand,
Sa merg, sau sa stau mergand?
Sa beau fumand,
Sau sa fumez tot band?!

In mintea mea se face somn,
Mai multe suflete sau doar un om.
O rugaciune, un ingeras un vis...
O bere, o tigara, un FUCKING BIS...

luni, martie 02, 2009

Rrrromstal.

Intr-o dimineata, dis-de-dimineata pentru mine, de luni. Azi mai exact. Ora opt, opt si ceva. Merg cu bunul meu prieten Tyty sa-si achizitioneze niste patru corpuri de incalzire din otel, 22 PKKP, 600 / 1200, 600/ 1400, marca Eccorad, adica patru calofifere mai exact. La un magazin de desfacere Romstal. "Rom"- ul din Romstal vine de la Romania. Sigur stiati si voi asta, dar, mie astazi mi s-a demonstrat acest lucru. Totul organizat, civilizat, curat la magazin. Comanda se face la biroul unui inginer de vanzari ( o blonda simpatica in cazul nostru, multumim Alexandra!) , apoi plata se face la un ghiseu. Fara coada, fara bataie de cap. Mergi pe urma cu factura in alt corp de cladire, unde alt angajat o ia, se uita la ea, introduce datele in calculator si te invita sa iei loc. - "Luati loc va rog, o sa va strige cineva!" In "sala de asteptare", mai bine zis hala, curat, dar frig. Ne incalzim cu o cafea pusa la dispozitie de catre "gazde". Pana aici, trecand peste frigul din hala de asteptare, foarte civilizat, de laudat chiar. Dar, de ce dureaza atat de mult sa ne aduca 4 calorifere avand in vedere ca nu sunt mai mult de 3 clienti in afar' de noi, nu stim. Si ca sa fie totul mai romanesc decat pana acum, cand domnul cu alura de maistru vine in sfarsit cu marfa, deschide usa, si panoramand stanga dreapta, striga destul de tare dar cu o voce plictisita.... Tuudoorache !!! Ma intreb, alt sistem mai modern, mai ne-romanesc decat strigatul clientului nu puteau gasi?

Avem Prim - Ministru maneloman!

"Am motor cu reactor, jupanul jupanilor / Si-am un creier supersonic / Ce gandeste ielectronic". NU, nu este slogan electoral, desi ar putea fi, sunt versurile unei manele. Am fost week-end-ul asta la un botez, si, nu mi-a venit sa cred ce vad; solistul formatiei care intretinea atmosfera (una foarte manelistica) semana izbitor cu Primul Ministru, domnul Emil Boc. Sunt destui "trubaduri" printre politicieni dar, la domnul Boc nu ma asteptam sa aiba asa un repertoriu... Un manelist se aseamana destul de mult cu un politician ; castiga bine, mai ales din "dedicatii". Amandoi te mint ca viata e frumoasa si tu esti fericit, au burta, gusa, si manelistul si politicianul doarme ziua, apar la fel de des la televizor, si unul si celalalt incalca legea, nu isi declara averile, merg la curve, cateodata chiar impreuna. Asemanari ar mai fi, iar despre deosebiri nu are rost sa vorbesc. Revenind la domnul Boc Manelomanul, sau sosia dansului, care mi-a zapacit creierii, scarita, nicovala, pana si icterul , toata noaptea cu un "potpuriu" manelistic de neuitat, ma gandeam sa nu cumva sa fi luat parte, fara sa vreau, la un complot la nivel national,pus la cale de "grupuri de interese" (a se citi oligarhi) de "manelomanizare" a populatiei.... Si inceputul acestei "campanii' consta, nu in a pune manelisti in locuri cheie de conducere din politica, ci, invers.... Parerea mea!

O alta superba voce...

duminică, martie 01, 2009

Intai mama si apoi intai Martie!


1 Martie e bun / Note proaste nu se pun / Nu se da extemporal / Nu se-asculta la oral ! Asa suna pe vremea copilariei mele un "slogan" de 1 Martie. Anul asta a picat duminica. Asa ca... 1 Martie e bun / Iar eu sunt putin nebun / Martisoare n-am sa dau / Am sa stau sa beau, sa...beau! Ps. I-am dat totusi un martisor mamei; i l-am agatat de perfuzie... e iar internata in spitalul ala obosit unde incepe parca sa-si faca abonament. 1 Martie e bun.......