joi, august 12, 2010

IASIn'town city...

Ma uitam candva la un film. Cu niste actori care vorbeau intre ei. Frumos film, dealtfel. Unul dintre actori se numea Nicholas Cage. E unul dintre preferatii mei. Si, mi-a venit un gand in minte. Sau, mi-a venit in minte un gand, ca nu prea imi mai amintesc. Daca tot se traduc si se adapteaza, dialogurile din film, si titlul, de s-ar traduce si numele actorilor?! In rolul principal... Niculae Colivie. Parerea mea! Din pacate am stat pret de cateva minute si nu imi venea in minte, si nici in gand, alti actori. In schimb, am incercat alt exercitiu de imaginatie. Am incercat sa traduc in engleza numele unor localitati celebre din Romania. Iata ce a iesit:
Adunatii Copaceni - Gathered Tree People
Afumati - Neversober
Baicoi - Youball
Buhusi - Boo
Buzau - Really Fat Lip
Calarasi - Silly-dressed Folks on Horses
Ciorogarla - Nigger-River
Constanta - The Steadiness
Dor Marunt - Miniature Melancholy
Husi - Shoo
Navodari - Networkers
Onesti - The Sincere
Pitesti - Youdohide
Satu-Mare - The Rather Roomy Rural Community
Slatina - Slut Tina
Slobozia - A Very Wrong Local Tradition
Târgu Frumos - The Aesthetically Pleasing Bazaar
Urlati - Gimme Some Noise
Voluntari - Town of Unpaid Assistants

Un cover pe saptamana, sau... Slagare in revenire.

Dupa cum va promiteam, continui seria de cover-uri descoperite. Un fel de "uncover the cover by dj Lytza" . Saptamana asta o mica "sulpliza" .Multi dintre voi nu v-ati fi asteptat la asta.
Mc. Hammer scotea in 1990, prin ianuarie, " U Can't Touch This" , piesa compusa si cantata de artist himself. Albumul se numea "Please Hammer, Don't Hurt 'Em" , si a fost un real succes.

Asa... Acum sa vedem de unde a venit melodia asta... Pai era prin aprilie 1981, cand un nene la fel de negru dar ceva mai urat (prm) canta la fel de vesel "SuperFreak" . Rick James se numeste , iar melodia seamana izbitor de mult cu cea de sus:

miercuri, august 11, 2010

E ziua la fata mea!

As putea scrie un text siropos, cu multe metafore, cu o gramada de comparatii. N-am sa fac asta, pentru ca orice si, sau, oricat as scrie, nu ati putea intelege ce simt. Asta pentru ca nici nu stiu cum as putea exprima. Astazi Pui de Om implineste o luna. Pentru unii e putin, pentru noi e bine, pentru ea e mult.
La multi ani Raisa Maria!

Gandeste, iubeste si reactioneaza ROManeste!

Doua grupuri de romi si-au disputat un baietel pe o strada din Capitala. Copilul locuieste cu tatal sau, care sustine ca are motive temeinice ca sa-l fereasca de propria lui mama.
Aveti rabdare, urmariti stirea pana la capat, amuzati-va si voi de explicatiile tipului de la sfarsitul stirii. Doamnelor si domnilor, cam asta este starea tarii in care traim.


Publicitate.

M-a rugat un fost coleg, actualmente vecin si prieten , citez : " Bah Lita, pune si tu asta la tine pe blog, este windget... poate imi creste si mie traficul si vand ceva. "

marți, august 10, 2010

ANUNT PE BUNE!

Trust, Realitatea-Catavencu, Telesport, Enache, Blebea, minciuni, trei salarii restante, mizerii, liste, "alti" mizerii. In cateva cuvinte sunt "pe tusa" , "pe bara" , "jobless" , "somer"... Rate la banci, facturi, Casco, pampersi, lapte praf. Alte vremuri, alte necesitati. Fac, deci, pe aceasta cale un anunt oficial, pe bune, pentru orice fel de colaborare. Ma gandeam chiar sa schimb si domeniul de activitate. De ce nu? Ce experienta am in TV puteti afla daca luati Cv-ul meu de aici , iar ce fac pe langa Tv, daca nu stiati gasiti pe aici. Multumesc anticipat pentru sutele de mesaje si telefoane care urmeaza! Pe bune acum, daca stiti pe cineva, care stie pe cineva, care are un prieten...