vineri, iulie 17, 2009

Vremuri de ... pacat !


Asta se intampla undeva intr-o casa. Una destul de mare. Casa Presei,sau ma rog cat a mai ramas din presa dupa concedierile in masa. Se intampla sa ai o "nevoie" la fel de mare , si te grabesti, si abia te abtii, si abia te tii, de burta, de nadragi, de slitz.... Si, fericit ajungi in fata budei. Stiti cum e, in fata usii de la toaleta "nevoia" este deja la apogeu, " i se vede motu' " ca sa citez un coleg. Cand sa intri si sa te asezi pe tron, ca un imparat stricat la stomac, SURPRIZA! - " Toaleta se incuie NUMAI pe timpul zilei. Cheia se afla la ultimul sau penultimul birou pe partea stanga. Va multumim pentru intelegere! " Incerci sa te abtii din nou, te strangi de burta, de cur, de dinti, de prohab. Faci stanga, iei la rand birourile. Ultimul birou e primul. Cioc, cioc. Nu e nimeni! La naiba... Penultimul birou... Salut... Ooo salut, ce faci frate?!... Ma cac pe mine, da cheia aia in.... masii... Ajungi in sfarsit pe tron.... Fericit... Iese! Subtire ca atza si lat ca cearsaful... Dar scoti raul afara.. Era cat pe ce sa se intample mai devreme... " Toaleta se incuie NUMAI pe timpul zilei... " Timpula mea cu cheia si incuiatu' matii !!!

Sapte, aud in noapte...

Plecam joi noaptea pe la doispe si ceva de pe Stadionul Ghencea. La fel si cei 7 ( sapte ) bodyguarzi dintr-un Logan. Calitatea fotografiei e slaba, e facuta cu tel mobil, dar credeti-ma imaginea era de milioane. Sapte zdrahoni de oameni ingramaditi (si la propiu si la figurat) intr-un Logan, maini si picioare innodate, amestecate. Ei au ras, si chiar au stat la pozat facand semnul ok. Imi vine in minte o poanta : Cum aduni o medie de IQ sapte pe un metru patrat? Sapte bodyguarzi intr-un Logan, claarrr nu?!

marți, iulie 14, 2009

Trash da dress! Sau "Rochii" unu...

Trash The Dress, este un obicei imprumutat "de afara" . Dar cum imi place mie sa spun: Daca, canti Rock and Roll nu inseamna ca il imiti pe Banica jr. Asta face si UNIKT. Nu, nu canta Rock and Roll!

TRASH THE DRESS DANA & FLORIN HD from unikt on Vimeo.

A murit Nemuritoru' !

Politia a reusit sa aresteze un escroc urmarit de ceva vreme. Este acuzat ca a pacalit mii de oameni pretinzand ca detine si vinde Elixirul Tineretii. Condus la Sectie s-a descoperit ca pe numele lui existau mai multe mandate de arestare si mai multe reclamatii, si pe langa asta avea si antecedente, si anume mai incercase sa vand acelasi Elixir al TIneretii si in 1980, 1960, 1931, 1896, 1862, si in 1853.

Reclamatie nu-ti place, altuia nu-i face... Parerea Mea!



"Dragii mei! Aflati despre mine ca sunt bine sanatos ceea ce va doresc si voua".... Asa incepeau candva scrisorile. Din pacate acele vremuri sunt de mult apuse. La fel si Sursa si Hard Disk-ul lui Stefan. Observati ca aceasta scrisoare cu o usoara tenta de sesizare, desi provine din Iasi, nu este scrisa in "dulshili grai moldovenesc". Este scrisa intr-un specific stil si grai romanesc de cartier. Aceasta "Opera Literara" contemporana se inscrie in Curentul Literar Realist (ce curent, ca tocmai s-a taiat de 4 ori) . Desi nu pare, opera este scrisa ca la carte. Are parte introductiva (Expozitia) in care personajul se prezinta pe el, ca si locatia de altfel. Intriga: si anume, intreruperea curentului de 4 ori in aceiasi zi, fapt ce duce la Desfasurarea Actiunii, si anume actiunile pe care personajul vrea sa le intreprinda asupra personajelor negative din nuvela. Punctul Culminat, este atunci cand Stefan pare sa devina mai uman, chiar isi cere scuze, dar spre final, vine Deznodamantul, care exprima exact starea de spirit dar si o urare pentru personajele negative: "Hai Sictir! "
Asa as fi comentat la BAC daca imi pica subiectul asta. PAREREA MEA!

Socuri si concursuri!

.Curentul electric reprezinta deplasarea dirijata a sarcinilor electrice.

Curentul electric poate produce fenomene diferite:

* caldura , fenomen cunoscut sub numele de efect termic sau efect Joule:
* aparitia unei forte asupra conductoarelor strabatute de el aflate in camp magnetic, cunoscute sub denumirea de forte electromagnetice sau forte electrodinamice:
* aparitia unui camp magnetic (rotativ) in jurul conductoarelor pe care le strabate.
* transportul de substante (electroliza) atunci cand purtatorii de sarcina care determina curentul electric continuu sunt ionii dintr-o solutie sau topitura.
*moartea celui ce intra in contact cu curentul electric.
Daca se noteaza sarcina electrica prin Q, timpul cu t si intensitatea curentului electric cu I, aceste marimi sunt legate prin relatia

Avand aceste formule, si datele din film, se cere:

A - numele, adresa, IQ-ul si colegii de armata ai personajului.

B - temperatura corpului, inainte in timp ce, si dupa.

C - tipul trenului (accelerat, rapid sau personal) .

D - statia de pornire, si cel putin doua halte.

Indiciu ajutator: trenul pleaca din gara de la linia una, una dintre ele, cu oprire in statia Faurei, pe relatia Simeria - Calcuta