sâmbătă, martie 29, 2014

F.A.Q. sau Întrebări puse de mine, mie insumi, in sinea mea. Personal.

In filme, când cineva e rănit și căzut la pământ, de fiecare dată există unu' care se apleacă peste el, și apoi strigă la toți "gură cască" din jur: -Cineva să cheme o ambulanță, repedeeee!!!
Măta bă, crizatule, de ce nu o chemi tu?!? Ai treabă?!?

Dacă un fost coleg de generală, liceu sau facultate ar ajunge președintele țării, și te-ai vedea cu el la intâlnirea de 'șpe ani, cum ai striga la el?!? Trebuie să fi avut el o poreclă...

Dacă există oameni care citesc pe buze, trebuie că există și oameni care scriu pe ele...?!?

Strămoșul omului a fost maimuța. Asta înseamnă că strămoșul omului-păianjen a fost maimuța-păianjen?!?

Singurul bărbat cu ciclu a fost Carnot?!?

Meșterul Manole a făcut body-building?!?

Cum e mai bine, Alzheimer să uiţi unde ai pus paharul cu pălincă, sau Parkinson să il duci doar jumătate la gură?!?

Ce gust are guma de mestecat?!? Guma gumă nu aia cu arome și aspartam.

Când iţi faci fotografii cu o mascotă, omul din interiorul costumului o zâmbi?!?

Dacă vreau să imi schimb bumerangul, cum fac să il arunc pe ăla vechi?!?

Cum pizda măsii se bărbierea Tarzan?!? Eu nu l-am văzut niciodată cu barbă!!!

"Diareea apare intotdeauna intr-un moment nepotrivit" spune un spot publicitar! Să mori tu?!? Spune-mi tu mie, "creativul" curului, un moment potrivit in care poate apare diareea!!!

Un cameleon când se uită in oglindă ce culoare are?!?


Text  Kostell Smith

joi, martie 27, 2014

De ce nu merg la Derby!

Pentru că nu mai joacă Lăcătuș.
Pentru că un bilet la Derby egal trei intrări la Antipa și două bilete la Ţăndărică.
Pentru că limba română și gramatica rămân intotdeauna la intrarea stadionului.
Pentru că ar trebui să parchez la două staţii de metrou depărtare.
Pentru că nu știu să scandez, sau ce să scandez.
Pentru că nu scuip.
Pentru că nu-mi place să spintec seminţe.
Pentru că ăia vin cu mașini de lux și aleargă 90 de minute, noi cu troleu' și alergăm o viață întreagă.
Pentru că oricum aflu de pe Facebook, echipa, scorul, faze sau număr de spectatori.
Pentru că nu-mi pasă de ics pauză doi final.
Pentru că 11 de fiecare imi pare cam mulţi.
Pentru că nu se văd reluările.
Pentru că indiferent de scor cineva a furat.
Pentru că fair~play înseamnă "Uite-l cum moare, uite-l cum moare / Și-n p...ă ne doare!"
Pentru că nu-mi plac frezele ălora care dau in "mingie".
Pentru că efectul de turmă se transformă in defect de turmă.
Pentru că habar n-am care e diferența intre "peluza nord" și "ultrași".
Pentru că in 80% din cazuri nu inteleg ce strigă tribunele.
Pentru că in celelalte 20 nu-mi pasă.
Pentru că 4-3-3 nu-mi spune nimic.
Pentru că la meci toți sunt lei, dar când ajung acasă se transformă in șoricei.
Pentru că organizare înseamnă "cum vrea p...a mea".
Pentru că tribunele sunt pline de "antrenori".
Pentru că oricât s-ar lăuda Jandarmeria tot iese cu cafteală.
Pentru că golani, bețivi și vagabonzi.
Pentru că acasă e mai cald și mai HD.

miercuri, martie 26, 2014

NefuRmătorul.

Peste șapte zile voi avea o săptămână de când m-am lăsat de fumat!
Se zice că e vorba despre obiceiul psiho-nu stiu cum...de a duce țigara la gură. Sau că organismul iși cere doza zilnică de nicotină. Creierul iși cere și el porţia de fum. Sau că e mult mai greu să te abţii când in jurul tău ai mulţi fumători.
Căcat! Tot ce știu e că e seara primei zile de nefumat și aș fuma o țigară și cu ochiu'!
Dar mă abțin! Maxim mă abțin. Sau, cum l-am auzit pe "puștiul ăla găozar" plin de coșuri, mă SuperAbţin. Imi venea să-i super fut un picior in mufă! Dar m-am abținut. Incă mă abțin. Mă SuperAbţin! Ce e așa greu să intelegeţi?!? Sunteți bătuţi in cap?
Day one, tutun free!
P.S. Par puţin irascibil?

luni, martie 24, 2014

Black to the future. Doi.

România lui 2114. Aerul rece al primăverii timpurii imi gâdilă nările. E septembrie, e normal să fie răcoare. Deși e abia 23.20 a început să se lumineze. Deh, se scurtează noaptea.
Navetiștii din Drumul Taberei așteaptă cuminți și cu emoție inaugurarea metroului. Oprescu a promis că va tăia el panglica. La fel si Ponta la inaugurarea primilor doi kilometri ai autostrăzii A11.
A fost o iarnă grea. Prima ninsoare a venit in iulie. Pentru prima oară in istoria țării autoritățile nu au fost luate pe nepregătite. Roboții mecanizaţi produși la Mioveni și-au făcut datoria. Televiziunile nu au mai avut cu ce subiecte să acopere știrile așa că s-au văzut nevoite să continuie scandalul cu Bianca și Slav.
Traficul la această oră matinală este foarte lejer, asta și datorită noului guvern Ponta 28, care împreună cu Administrația Cimitirelor a combinat programul rabla cu programul prima casă, rezultând programul ultima casă.
Incredibil, 311 există și are același traseu! Și aceleași clanuri de șuţi, care duc tradiția mai departe și portofelele și mai departe.
Apropos de clanuri: interlopii au dispărut in totalitate, ei fiind inlocuiţi de echipe de televiziune care in disperarea lor de subiecte au inceput să dea bani cu camătă și să ceară taxe de protecție.
Covrigăriile sunt de domeniul trecutului și ele, acum existând la fiecare colţ de stradă câte un covrigomat.
Nici farmaciile nu mai sunt ce erau cândva, acum la modă sunt farmaciile second-hand.
La amiază străzile capitalei sunt pline de cerșetori din alte țări, aceștia nemaiavînd loc in tara lor de cerșetorii români. La Dăbuleni e plin de spanioli veniți la schimb de experienţă cu căpșunarii noștri.
Stațiunea Mamaia e in paragină, turiștii români preferând destinații mult mai ieftine și mai exotice, precum Lessoto, Burkina Fasso și Trinidad Tobago.
Oamenii s-au intors la credință, in fiecare zi rugându-se să apuce ziua de mâine și să aibă sănătate și putere de muncă să plătească ratele lăsate moștenire de părinții străbunicilor.
Parcurile și spațiile verzi sunt pline de copii și bunici, care fie muncesc in folosul comunității pentru a-și ispăși diverse pedepse, fie plantează panseluţe pentru rotunjirea venitului.
Străzile sunt curate. Gunoiul a dispărut in totalitate odată cu majoritatea alimentelor. Hypermarketurile au fost înlocuite cu magazine mixte. Banco-market-uri. Credit doar cu buletinul. Sarmalele in rate, sandwich-uri pentru nevoi personale și  fripturile ipotecare au inlocuit împrumuturile clasice.
In sectorul cinci Vanghelie Junior Junior Al treilea a vopsit blocurile in roz, in încercarea disperată de e demonstra că, cel puţin la el in sector, viața e roz. A doua zi țiganii furaseră și rozul și blocul și pe Junior.
Ieri s-a disputat pentru a treisutepatruzecisisasea oară celebrul derby românesc Steaua-Dinamo (Dinamo-Steaua pentru dinamoviștii care citesc acest text) pe celebra fostă National Arena, actualmente  Ana Are Na, denumită așa in memoria marelui om de afaceri George Copos, care a reușit să supraviețuiască închisorii dar a murit in momentul eliberării de ciudă că dupa o sută de ani de la predicția sa Planeta nu s-a scufundat.
Facebook-ul nu mai există. Vinovat de inchiderea rețelei de socializare este Gigi Becali care a dezvăluit breșa de securitate  a aplicației dând check-in simultan la Jilava, Poarta Albă si Rahova.
Deși verii, frații și restul rudelor au ieșit din închisoare, Gigi refuză să părăsească penitenciarul spunând că "asta-i pohta ce-a pohtit" și că ii place la nebunie să fie strigat Ștefan sau Măria Ta, iar el are o mulțime de supuși, paharnici și  nebuni, a scris deja primul volum din "Letopisețul Celulei Cinci" și a inceput partea întâi a romanului istoric "Umbra lui Jiji la Poarta Albă" .
Ce a rămas neschimbat este faptul că lumea se căsătorește și moare la fel ca acum o sută de ani. Doar costurile sunt diferite. Așa au apărut oferte de genul "Dacă te insori la noi, iţi înmormântăm o rudă de gradul întâi la jumătate de preţ" sau "la două nunţi și o înmormântare cadou un botez" sau "abonamentul botez-nuntă-groapă, alături de tine pentru totdeauna" .
La televizor in scurtele pauze dintre calupurile cu publicitate telespectatorii pot urmări scurte emisiuni documentar-cultural-informative cum ar fi : Master Thief, Votcea României, Cireada de pe bloc, Românii n-au valet, Schimb de rable, Dimineața fără Răzvan sau Dan i.
Rata criminalității a scăzut considerabil pentru că in sfârșit nu mai e nimic de furat in ţara asta.
Situația câinilor fără stăpân a fost rezolvată cu ajutorul programului guvernului in colaborare cu Agenția Sanitar Veterinară featuring Farmec SA. "Adoptă un caine, devino-i stăpân/ Adu-l acasă, fă-ţi-l săpun".
Deși e mult prea devreme pentru asta orașele sunt deja impânzite cu afișe ale concertelor lui Bănică, iar peste tot răsună vocea inconfundabilă a lui Hrușcă. Sărbătorile vin!
Românii merg la teatru in continuare. Zilele astea se joacă cu casa închisă celebra piesă "Nemuritorii", cu Beligan și Florin Piersic. Senior.
Nimic nu amintește de vremurile grele prin care a trecut acum o sută de ani ţara, doar bătrânii și foarte bătrânii care incă se încăpățînează să joace table și șah in ceea ce a mai rămas din Parcul Cișmigiu.
Candidatura și succesul răsunător al lui Bear Gryls la președenţia României a salvat această naţie. Acesta l-a învins la câteva procente pe Chuck Norris, deși a fost acuzat că a folosit  "mașinăria de voturi PSD" găsită de Bear Gryls in podul unei case de pe strada Zambaccian, lângă niște tablouri prăfuite și o scrisoare semnată "mătușa Varvara".
Aș mai scrie câte ceva având in vedere că mai durează 45 de minute până vine tramvaiul, (unele lucruri nu se schimbă niciodată nu-i așa?!?) dar deja lumea din staţie se uită suspect de ciudat la mine neinţelegând deloc ce e ăla pix și ce e aia hârtie.
Așa că vă las să visaţi la cum va fi! Peste doi, trei, o sută de ani.
Dormiţi liniștiţi, altcineva veghează pentru viitorul vostru! Fix cine nu trebuie!
Să nu ziceți că nu v-am spus!

      Text :       Cristi Liteanu.