sâmbătă, ianuarie 17, 2009

GLOBALIZARE

Care este cea mai adevarata definitie a globalizarii? Moartea printesei Diana !Cum asa ? O printesa engleza cu un amant egiptean are un accident intr-un tunel francez.... ...intr-o masina germana cu motor olandez, condusa de un belgian, imbatat cu wiskey scotian, urmarita fiind de paparazzi italieni pe motociclete japoneze. Printesa era tratata de un doctor american cu medicamente braziliene.. Informatia iti este trimisa de un roman, iar tu o citesti pe un monitor
corean, asamblat de muncitori din Bangladesh intr-o fabrica din Singapore ,transportat cu un vapor indian ,descarcat de sicilieni,transportat din nou in camioane conduse de soferi turci si in final vandut tie de evrei .

vineri, ianuarie 16, 2009

Vorbim incet,cerem in soapta,si ne rugam in gand?!


Un soare cald intr-o zi de ianuarie.Dupa evenimentele ce m-au obosit psihic zilele acestea simteam nevoia sa ma plimb,sa vad oameni,sa fiu doar un trecator printre altii.Vroiam sa vad oameni care privesc prin mine,fara sa astepte sa le spun ceva,sa-i ajut cumva.Imi doream sa fiu un "oarecare".Desi nu am spus nimic legat de sentimentul acesta,Elena parca a stiut.Propunerea ei a venit parca asteptata..."Hai sa te duc la o Manastire!" -De ce nu...gandesc eu.Asa ajungem pe strada Negru Voda,unde se afla Manastirea cu acelasi nume.Langa,o Biserica mica,a doua in care am intrat pentru mine si nu din motive profesionale.Cealalta e pe undeva pe la Universitate.Intram in curtea Manastirii,traversam aleea,Elena imi face un semn discret sa intru eu primul."Hmm,cutume bisericesti",imi zic si fac pasul inauntru.Trei credinciosi,un calugar,si doi Popi.Si liniste,toata linistea pe care o cautam.O rugaciune in surdina,si doua susoteli.Cei doi Popi discutau intre ei.Nu stiu despre ce vorbeau,nici nu am avut curiozitatea si nici acum nu o am sa ma intreb.Sunt curios doar,de ce se vorbeste in soapta in Biserica?! El oricum vede tot,stie tot,aude tot.Atunci de ce soptim? Ascundem ceva? Deranjam? Sau ne temem ca daca ne aude cel de langa,pentru ce ne rugam si ce ne dorim,ne face concurenta in fata Lui? Daca aveti un raspuns pertinent,va rog...!!!

joi, ianuarie 15, 2009

Un "actor" obosit !

De curand o prietena foarte draga mie mi-a spus ca "felul meu de-a fi e o minune!" Parerea mea e ca m-a flatat.Nu vreau nici sa par de o modestie falsa,nici sa am o parere prea buna despre mine.Nu pozez in victima,dimpotriva ii acuz pe cei care fac asta.Zilele acestea am putut sa dovedesc,cel putin mie, ca sunt putin deosebit.Nu special,deosebit.Altfel chiar.Voi radeti de mine ca sunt deosebit,eu ma amuz de voi ca sunteti toti la fel.Am reusit sa mediez tot felul de "conflicte",neintelegeri,si chiar mici "razboaie".Cand nebunu' plange si printre sughituri spune ca intre cutit si venele lui e o apropiere precara i-ar fi greu si unui psiholog real,dar mie.E vorba de Johnny,din povestea de mai jos.L-am "consiliat" pe el si pe sotie.Am ramas fara credit pe cartela Vodafone,am consumat jumatate din minutele de pe Orange,am apelat la "cunostintele" mele psihologice,am injurat,am tipat,am citat,am folosit tot ce mi-a venit in minte,si...AM REUSIT! Desi nu este totul 100% ok,sunt din nou,toti trei sub acelasi acoperis.Micuta mea Finutza,doarme iar in patutul ei.Sper sa viseze la fel de frumos ca pana acum.Macar ea.Toate acestea,insa,m-au facut sa ma gandesc si la altele.Si...ca de obicei,o idee idioata mi-a strabatut mintea.Nu ma judecati pentru ce am sa spun! Vreau sa lansez o provocare...Doamne...daca Te tine...vrei sa joci un rol?! Macar o zi.Te rog..joaca rolul meu...Da-mi o pauza! Aplauzele le poti lua tot Tu.Nu am ce face cu ele,nu m-au incalzit niciodata.
PS. Un' , doi , trei....m-am pi...at pe Doctorul Andrei !

miercuri, ianuarie 14, 2009

Cand viata iti transforma sufletul !

Trec printr-o perioada confuza.Sunt obosit,psihic.Poate ca am prea mult timp sa ma gandesc la prea multe.Poate toate astea se vor sfarsi odata cu concediul.Problemele insa nu iau concediu.M-am obisnuit cu "una calda una rece".Azi primesc un telefon de la Johnny,verisorul meu de la tara.Nu-mi vine sa cred ce aud! Sotia lui,mama copilului pe care l-am botezat si-a luat catrafusele si a bunghit-o la masa.Ceee...? Intreb a doua oara,sperand sa primesc alt raspuns.Reteta unui scandal tipic conjugal; el tipa,ea tipa,el loveste...ea plange,copilul plange...ea face bagajul si pleaca "la mama".Bah nebunilor,certaretilor,eu cred ca sunteti doi PROSTI.Nu va mai ganditi voi la cururile voastre,lasati deoparte animozitatile dintre voi...ati avut timp,acum e timpul sa cresteti frumos,ingerasul ala de copil.A innebunit lumea prieteni.Ce se intampla in ultima vreme cu sufletele noastre,in ce ne transformam? Pana si eu sunt un cub de gheatza in spatele unor ziduri.Cineva atipeste cumva,putin,undeva? Necazurile si greutatile unei vieti la tara,naveta la jobul de paznic in Bucuresti,salariu modest,lipsa unor oameni puternici psihic in jurul lui,l-au transformat pe cel alaturi de care am copilarit,intr-un suflet fara expresii umane.Un suflet gol,inlauntru caruia nu poti vedea.Mi se rupe sufletul de acea dulceata de copil,la care tin ca la al meu.Ce pot face eu? Ma descarc scriind aici! Laba.Nu ajuta pe nimeni,nici macar pe mine.Daria! Am promis ca "Nassu" o sa aibe grija de tine! Eu nu fac o promisiune daca nu sunt sigur ca o pot respecta.Am sa am grija.De departe,din umbra...nu conteaza.Doamne Doamne sa iti zambeasca si sa te aibe in paza! Mata cu tactu' sunt doi prosti.Asa se intampla cand viata iti transforma sufletul!

marți, ianuarie 13, 2009

MARELE PREFACUT

Eu sunt Marele Prefacut
Traiesc din lucruri ce odata mi-au placut
Ma mint ca esti aici cu mine
Pretind ca totul este bine.

Incerc sa ma conving ca-s fericit
Si nici cu o zi n-am imbatranit.
In fiecare zi ma mint in sinea mea,
Ca azi a fost ultima clipa rea.

Sunt ceea ce nu par a fi
Si nici nu vreau mai mult a sti,
Imi port inima ca o coroana
Si fluturi colorati imi pun pe rana.

Ma pacalesc si incepi sa crezi si tu
Ca viata mea atarna intre da si nu,
Ca pana acum doar ce am vrut eu am facut,
Dar nu uita..eu sunt Marele Prefacut!

luni, ianuarie 12, 2009

Un fleac...m-au murdarit !

Pentru cei care considera ca sunt putin obsedat de curatenie: iata inca un motiv in favoarea argumentelor mele cum ca e bine sa fie mereu curat in casa.Nu se stie niciodata cine iti trece pragul,si e bine sa fi pregatit pentru orice.Alte comentarii sunt de prisos.

duminică, ianuarie 11, 2009

Mesterul Manole se intoarce.....in mormant !

Daca ajuti pe cineva,cand va mai avea nevoie de ajutor tot la tine va apela.Pe modelul acesta am ajuns sa fac si pe "mesterul zidar".Cand credeam ca numai am prea multe lucruri pe care sa le fac pentru prima oara in viata,am izolat un perete ( jumatate mai exact,de ajuns de altfel).M-am inarmat cu rabdare,spirale,bormasina,polistiren,adeziv.....dar si cu o sticla de vin.Am mai avut la indemana; dibluri,holsuruburi,ciocan,patent,cuisoare,cutter.Si altele...Am masurat,am cantarit,am lipit,m-am murdarit,m-am ranit...dar mi-a iesit.Ce a iesit se poate vedea in fotografie.Cat va rezista ramane de vazut.De acum "ovalele" lui Tyty sunt in siguranta si la caldurica.Apropos...cum ai dormit?! Alta viata,nu...mane?!!

EU OCHELARU' !

Grupul Ochelaristilor Care Beau Bere cu Gust de Bere din Romania,saluta ultimul membru care a sosit in cadrul grupului! Este oficial,Lytza este ochelarist.Incepand de astazi,numai pot sa ma fac ca nu vad,numai pot raspunde "nu stiu,n-am vazut".Pe de alta parte va trebui sa ma obisnuiesc cu apelative de genul ; ochelaru' , aragaz cu patru ochi,ochelaristule,chioru',biciclistu', s.a."Inaintashii" (cum le spune bunicu' ochelarilor) ma vor insotii de acum inainte peste tot.Vor fi cei mai buni prieteni ai mei,si va rog sa-i acceptati si sa va obinsuiti cu ei.Macar voi,pentru ca mie imi va lua ceva timp.Una peste alta este unul dintre cele mai importante puncte de pe celebra lista alui Lytza,lista cu "to do" pe 2009.Restul e tacere! Adica nu spun nimic despre ele,dar veti afla la momentul oportun.Ma autofelicit,eu pe mine,pentru aceasta mica realizare pentru mine,dar una uriasa pentru omenire,si ma duc sa-mi dau o bere.Bineee Mooo!