joi, august 27, 2009

Romanul e bun si la pat si la canapea. Parerea mea!

Vremurile de criza impun solutii de criza. Dupa hainele second - hand, masinile la mana a doua, a aparut si moda canapelelor la mana a doua. Mai ciudat este cum se intampla actul de vanzare - cumparare. Deci vecinul isi cumpara una noua, pe cea veche o scoate in strada, o propteste de un copac, o leaga, lasa un mesaj, iar vecinul cumparator asteapta momentul potrivit, adica lasarea intunericului, pentru a o transporta la domiciliu.

Hotul neprins, dezmembreaza cinstit.

Draga Domnule Hot! Afla despre mine ca sunt bine sanatos, ceea ce nu iti doresc si tie.Sper ca aceasta scrisoare sa nu te gaseasca in plin proces de dezmembrare a masinii mele, caci altfel risti sa fi si tu dezmembrat. Am legea si bata de partea mea. Am dreptul, iar tu vei avea stangul, in coaste! Vei avea o surpriza, poate ultima! Si ca sa vezi ca sunt serios, ma semnez frumos mai jos!

Alte 10 ...

Ochei! Stiti cum e. La prima intalnire iti trebuie putin curaj. Iata zece "curajuri" nerecomandate....

miercuri, august 26, 2009

Shie fashiem noi, cand nu avem she fashe....

Dupa cum am promis, iata imagini editate cu vizita noastra la o stana din zona Piatra Neamt, de acum 2 saptamani. De specificat ca personajele nu sunt fictive, si nici un animal nu a fost ranit in timpul filmarilor. Daca apar manifestari neplacute.....

luni, august 24, 2009

Pe Dunare-n sus. Si-n jos.

Sa zicem ca te afli intr-o duminica dimineata in Orsova, si primesti o invitatie intr-o croaziera pe Dunare, la Cazanele Mici. Accepti din prima, bineinteles! Asa am facut si eu. Porniram incet incet in aval, pe Dunare, cu malul romanesc pe dreapta si cel sarbesc pe stanga. Am respirat aerul multor orase si tari, dar Dunarea are mirosul ei. Miroase a mare, a munte, a libertate. Poate si datorita povestilor din vremuri de mult apuse cand nu putini au fost cei care prin zona asta si-au riscat viata si au trecut innot spre o viata mai libera si mai buna, la vecinii sarbi. Chiar Traian, pe care l-am cunoscut pe vapor mi-a povestit despre aventura lui in apele Dunarii, apoi in celulele inchisorii sarbesti. Lasand "melancolia" la o parte, o plimbare de genul asta te relaxeaza cat o suta de vizite la psiholog, sau o mie de plimbari in parc. Ai timp pentru tine, sa iti pui ordine in ganduri, sa iti incarci bateriile, asta daca nu iti face nimeni capul mare cu povesti tampite ( sorry Andreea, am vorbit cam mult ) . Pe malul nostru apar la un moment multe vile, pontoane, si vapoare ( termenul iaht ar fi mult prea fortat). Pe malul lor ( al sarbilor, nr. ) multa verdeata, liniste si ordine. Trecem pe langa Tabula Traiana, urcand molcom in aval, catre Cazane. Vaporul se apleaca usor spre dreapta, atunci cand toti pasagerii se muta pentru a-l privi pe Decebal Rex, care la randul lui ne priveste pe noi. Decebalus Rex Dragan Facit. Adica regele Decebal facut de Dragan. Adica un om de afaceri usor excentric a platit o galagie de bani pentru a sculpta in stanca aceasta efigie. Ajungem si la Cazane. Aici Dunarea strabate cea mai ingusta si cea mai pitoreasca zona a Defileului. Tot aici vaporul nostru intoarce. Ne indreptam, de data asta cu o viteza usor mai mare, spre un bors de peste si o saramura cum numai in zona asta se pregateste. Mmmm si acum imi mai ploua in gura, asa... in memoriam... Dupa toate astea drumul de 5 ore prin noapte pana la Bucuresti a parut altfel. De dormit nu va mai spun, am dormit fara vise.




Dintr-o o sectie in alta...

Turn - severinenii (sper ca asa se numesc locuitorii din Turnu Severin, sau sa fie drobetani?! ) , nu au multe sectii de politie dar au multe sectii de sifoane. Bine si la sectia de politie sunt multe sifoane. Nu stiu cate politii sunt la sectia de sifoane. Avand in vedere ca sifonul merge cu vin, si ca alcoolul dezleaga multe limbi, dezinhiba, iti da curaj, sau iti ia mitile, sunt sanse foarte mari sa ajungi de la sectia sifoane la sectia de politie. Deci iata formula dupa care demonstram ca cele doua sectii, de sifoane respectiv de politie sunt intr-o stransa si continua legatura. Parerea mea!

Fusei la Turnu Severin, si imi placu' . Fuse foarte misto!

O nunta ca-n povesti trebuie sa dureze trei zile si trei nopti. Dar nu e musai. Cea la care fusei week-end-ul asta, la Drobeta Turnu Severin, cam atat dura. Sa nu exagerez, trei zile si doua nopti, aproape, si nu fuse ca in povesti, dar fuse una dintre cele mai frumoase nunti. Mireasa, Delia, cu niste parinti super, ginerica, Dan cu niste prieteni de caterinca, invitati pe masura, o formatie care a cantat aproape intruna, distractie multa. Caldura mare, cam 38 de grade, putin intarziata slujba religioasa, cam 2 ore, asta ca aspecte usor neplacute. Una peste alta vreau sa o
felicit si public pe Delia, pe Dan, parintii (saru'mana doamna, sa traiti domnu' Amzoi!) nasii ( super de treaba) moshii (Adela si Andrei viitori parinti) , fratii, surorile, da' ce zic io: toate rudele si toti invitatii!!! Oricum la ce impresie am facut si noi (UNIKT) pe acolo, vom mai ajunge mai mult ca sigur si la alte nunti si botezuri. CASA DE PIATRA deci Deliei si lui Dan!!!

Cu scuze anticipabile femeilor....

O tipa intra intr-un magazin de animale sa-i cumpere un cadou prietenului ei. Ii spune patronului: - Vreau sa-i iau prietenului meu un animal cadou dar nu am decat 500.000 lei. Ce-mi puteti da de banii astia? Patronul spune: - Hmm, am numai animale cu pedigree aici, dar cred ca am ceva in magazie, intra acolo si aduce o broasca mare. - Aceasta nu este o broasca obisnuita, broastei asteia ii place sexul oral. Si o face bine. Gandindu-se ca broasca ii va prelua o parte din munca depusa acasa, tipa spune: - O iau. O duce acasa si i-o da prietenului, care bineinteles nu e deloc incantat. Ea zambeste si ii spune: - Aceasta nu este o broasca obisnuita, va las singuri sa va cunoasteti mai bine. Dupa vreo trei sferturi de ora se intoarce acasa si auzind zgomote de oale in bucatarie,se repede inauntru. - Ce naiba faceti aici!? Omul ridica privirea dintr-o carte de bucate si spune: - Daca reusesc sa o invat sa si gateasca, maine ai plecat de aici!!!

Recomand Punct Ro. Hic, pardon...Marea Mahmureala!


Asteptam de ceva vreme un film la care sa rad de mai mult de trei ori. Si a venit. Calare pe un torrente, si putin ilegal, dar sa nu spuneti nimanui asta. The Hangover, caci despre el vorbesc, este un film aproape genial, cu niste actori pe care parca i-am mai vazut prin niste filme, dar care joaca remarcabil.Nu va mai zic ca m-am regasit cate putin in fiecare dintre personaje. O comedie pe gustul meu, si sunt sigur si pe gustul celor care citesc ce scriu eu... Asa ca: Baieti, pune-ti mana pe Torrentzi!
Eu asa am vazut filmul. In aer liber, pe Floreasca, pe trotuar.