sâmbătă, octombrie 25, 2014

Fie pâinea cât de rea, tot mămăliga e mai bună!

Nu am să părăsesc România!  Nu incă! In fiecare zi văd in jurul meu oameni și motive pentru a rămâne.
Iată câteva dintre ele:
 Lumea a început să citească. Din ce in ce mai des văd in jurul meu tineri sau bătrâni care citesc. Chiar azi in metrou un tânăr citea "Zece pași simplii pentru a obține cetățenie canadiană".
 Revine moda politeții. Acum două zile doi adolescenți au oferit locul unei bătrâne. După ce și-au și-au băgat [...] in cei care le atrăsese atenția că stau pe locurile rezervate persoanelor in vârstă și femeilor gravide.
 Românii sunt din ce in ce mai civilizați. De exemplu intr-o zi unui șofer, din greșeală, i-a căzut pe geam ambalajul de la o shoarma cu de toate. După ce i-am atras atenția, mi-a zâmbit și a coborât personal din autoturism, și a luat gunoiul de pe jos. Apoi a aruncat cu el după mine strigând "Ce te fute pă tine grija unde arunc eu gunoiu'?!?"
 La fel și in trafic. La o trecere de pietoni, opresc, și il invit pe pieton să traverseze. El, foarte amabil, imi face semn să trec eu. "Dar vă rog!" insist , "E dreptul dumneavoastră! " Ușor incurcaţi de atâta amabilitate amândoi facem primul pas. Deși era dreptul lui, pietonul imi cedează acest drept argumentînd: "da' treci in morţii mătii odată!!!"
 Românii sunt mari iubitori de artă. Drept dovadă există multe tablouri sau sculpturi celebre,  care se află in posesia lor. Poliția incă încearcă să-i identifice.
 Nivelul de trai este in ţara noastră la un așa nivel încât, pentru un român, intre două sute de mii de euro și două milioane de euro nu este nicio diferență. Pentru o diferență de cinci lei se stă și la coadă.
 Combustibilul auto este la un preț foarte convenabil, dovadă ambuteiajele din fiecare zi și fiecare intersecție.
 Învătământul românesc se ridică la standarde foarte inalte. In ce altă ţară din lume mai poți invăţa incă din clasele primare pe lângă să socotești și să citești și cum să crack-uiești sau să hacker-ești softuri, programe, jocuri.
 Sistemul medical e foarte bine pus la punct. Nu in multe țări din lumea asta ai șansa să ajungi la spital cu piciorul rupt și să pleci operat de apendicită.
 In România sunt foarte multe locuri de muncă. Foarte multe locuri de muncă plătite atât de prost încât jumătate de salariu il dai pe transport și jumătate pe mâncare.
 Clima și relieful sunt atât de variate încât iţi poți petrece o minunată vacanță pe plaiuri mioritice...sau două cu aceași bani in Saint Tropez.
 Resursele naturale sunt inepuizabile...altfel nu imi explic cum de sute de ani toţi "investitorii" străini fură non-stop și totuși încă mai avem petrol, gaze, cărbune...
 Tradițiile și cultura românească sunt respectate și chiar duse mai departe...așa că in țări precum Spania sau Italia toată lumea a auzit de Guţă, Salam sau Vijelie.
 Tehnologia este la loc de cinste in România. Orice român iși permite in zilele noastre ultimul model de smartphone, tabletă, laptop sau plasmă...in rate.
Așa că mai gândiți-vă inainte să fugiţi din ţară. Mai dați o șansă tinerilor. Lăsați-i pe ei să plece primii...

Text. Kostell Smith