miercuri, aprilie 30, 2014

Unu' Mai jmeker k altu' !

E simplu! In seara asta, cel tarziu, dai atacul la super-hyper-market. Cincizeci si trei de caserole cu mici, optsprezece cu carnaciori, si doispe kile de ceafa de porc. Pui nu, ca are antibiotic, si nu merge cu cele o suta doua bidoane de doi litri de gust puternic si amarui. Mustar, cinspe borcane, dulce, picant, de la bunica, cel mai ieftin. Carbuni tot de la magazin ca doar nu esti nebun sa dai mai mult pe ei de la benzinarie. Lemne nu, ca e plina padurea de vreascuri. Poti rupe si din copaci. Sa nu cumva sa cumperi pungi de gunoi ca te faci de ras! Cum sa te trezesti ca esti singurul fraier care aduna gunoiul?!? Adauga pe lista si seminte "d'alea marile" sa le spinteci intre un "sase-sase" si "poarta-n casa"! Scoate "treningu' " ala bun de la naftalina si slapii aia "Pumma". Stiu ca prosopul cu Fc Barcelona il pastrezi pentru sezonul estival de la bulgari, dar cel putin patura  cu gagica aia cu tate mari o poti lua la padure. Dedica-ti cel putin doua ore sa dai jos de pe net ultimele noutati in materie de manele, maine va fi concurs si nu vrei sa pierzi. Vezi daca ai gel de par si daca lantul e lustruit, poate maine vine un reporter incepator sa filmeze prin padure si trebuie sa fi la patru ace. Poate dai o fuga si te bagi in fata la spalatorie pentru un interior-exterior=paispe lei. Bemveul sau Audiul cu numere de bulgaria e mandria ta si merita sa apara alaturi de tine la teve.
Parerea mea este sa faci planul din seara asta. Dai telefoane, organizezi oamenii, ii imparti pe masini, ca benzina e scumpa. Culca-te devreme, maine trebuie sa fi in forma maxima, altfel risti sa treci neobservat.
Pleaca cat poti de devreme. Trebuie ocupat cel mai bun loc. Daca nu esti vazut in toata splendoarea si bogatia ta, iar maneaua ta nu se "mixeaza" cu a vecinului de gratar, jumatate din farmecul zile se duce. Fi cat mai galagios, razi zgomotos si incearca sa ragai dupa fiecare litru de bere baut pe nerasuflate ca un campion. Pozitia corecta de relaxare, recomandata si de medici, este urmatoarea: incearca sa concentrezi toate cele o suta douazeci si cinci de kilograme ale corpului, plus cele patruzeci si sapte ale burtii, pe cei cincizeci si cinci centimetri patrati de scaun pliant, picioarele intinse la maxim, mana dreapta pe pet-ul de Timisoreana, iar stanga cand pe scobitoarea din gura, cand scarpinand sau mangaind bland burta!
Nu uita de zecile de fotografii facute cu smartfonu' luat in rate, pe care sa le postezi pe feisbuc alaturi de comentarii de genul: "ce le mai merge la unii" , "barosanu' la gratar" , "sa moara dujmanii mei".
La plecare nu uita sa fotografiezi si tona de gunoi lasata in urma ta! E tot motiv de "cec in". Da maneaua mai incet, astfel incat sa nu te acopere pe tine cand razi la volan de "fraerii" din coloana pe care tu o depasesti ca un "meseriash" pe partea dreapta.
A fost o zi grea! Esti cam obosit, dar mai poti pierde cateva zeci de minute in fata blocului, spintecand semintele care au mai ramas, si schimband impresii cu alt vecin, care nu a fost la fel de inspirat ca tine si a ales sa mearga la Snagov si nu la Cernica. Una peste alta o zi minutata! Traiasca unu Mai! UNU MAI jmecher ca tine nu se egsista!
PS. Da Doamne ploaie, sa curga siroaie...

duminică, aprilie 27, 2014

Ganduri la final de sfarsit de saptamana.

Sunt nehotărît! Ba nu, nu sunt!

De la câţi copaci in sus se poate numi pădure?!?

Lumea in ziua de azi e din ce in ce mai amărâtă. M-am convins de asta când am stat o jumătate de oră la casă la un second-hand! Nu-i inţeleg frate, ce s-or inghesuii la haine vechi....

Dacă am pereții verzi, mai pot vedea cai verzi pe pereți?!?

Cum ar fi să te bată câmpii pe tine?!? Sau să te bată un record mondial până scuipi sânge?!?

Firmele, fabricile și uzinele care produc conservanţi, aditivi si e-uri trebuie că sunt in faliment. Cel puţin asta e concluzia mea după recentele vizite prin super~marketuri. Până și pe Coca-Cola scrie "fără conservanţi".

Se spune că delfinii sunt mamiferele cele mai apropiate de om, ca inteligență. Asta înseamnă că trebuie să fie mulţi delfini proști pe lumea asta!

Ce se întâmplă cu un șarpe veninos dacă iși mușcă limba?!?

Doi pești născuți gemeni, in zodia racului, cu ascendent in scorpion sunt intr-o zodie de apă sau de pământ?!? Dar cu Mercur in retrograd?!?

Cumva Hitler a lansat programul "Prima Rasă" ?!?