vineri, august 20, 2010

Am facut-o si p'asta!

A fost nunta cu cea mai tare peripetie din viata mea! Alexandra super ochei. Mario, desi din alta tara, Guatemala, super de gasca. Ceva invitati romani, restul americani si spanioli. Se vorbeau mai multe limbi. Eu vorbeam, eu cu mine insumi, pe limba mea. Gargarita era in travaliu exact cand se fura mireasa. In asta consta peripetia! Dupa cum chiar Gargarita a prezis, eram la filmare cand pe lume venea Pui de Om. Dand dovada de un iesit din comun simt profesional am reusit sa imbin una cu alta. O nunta foarte faina, oameni de pe multe meleaguri, emotii, de data asta mult mai multe din partea mea decat din partea mirilor, reteta a ceea ce a iesit! Sincer imi amintesc foarte putine momente. Vizita la spital intre furtul miresei si tort, telefoanele de la spital, bucuria enorma de proaspat tatic, oboseala, emotiile, gura uscata, felicitarile...
Felicitari Alexandra si Mario! Bine ai venit pe lume Raisa Maria (pintzi) !

ALEXANDRA & MARIO [ HDV 1080i ] HIGHLIGHTS from unikt on Vimeo.

Avem o eMISIUNE. Cum procedam?

Vara asta am avut parte de cod rosu pana n-am mai putut. Ma refer la inundatii, furtuna, canicula. Ar mai fi trebuit dupa parerea mea un cod rosu si pentru emisiuni proaste la teveu. Invazie de vedete autohtone invitate in emisiuni despre cum se gateste, cum se mananca, cum se imbraca, cat costa... Pe langa prostul gust, scenaristi incepatori, regizori la apusul carierei (de cameramani nu ma iau ca-s de-ai mei), emisiunile astea mai au ceva in comun. Nu exista emisiune in care sa nu fie invitat un cantaret sau cantareata. Care cantaret, sau cantareata, indiferent de subiectul emisiunii are un moment in care isi etaleaza calitatile vocale. Adica canta. Pana aici nimic anormal ati zice. Asa este, de acord. Dar imi incolteste mie in minte o idee! De ce doar cantaretii fac asta?! De ce nu si alt gen de invitati? De ce nu, fiecare invitat sa-si arate calitatile sale profesionale?! Sincer nu v-ar place mai mult, in cazul asta, emisiunile in care sunt invitati, printre alti : Bianca lu' Bote, Alina Plugaru, Simona Intelectual, Morosanu, Iftimoaie, Piedone (apropos, asta cu ce se ocupa?!) , doctorul Ciomu, Piticul Porno, si multe alte personaje mai mult sau mai putin mioritice!?! Va las si pe voi sa va imaginati.

Constipare pe care.

Eheee, pu-fu-leti.... Mmm, flo-ri-cele... Asta e placuta. Reclama, zic. Am inteles mesajul. In schimb, nu am inteles mesajul reclamei la un medicament impotriva diareei.  Zice mesajul ; "Diareea apare intotdeauna in momentele nepotrivite". Ochei! Vin eu si va intreb : care sunt momentele alea potrivite in care diareea poate apare?!?
Acum, urmeaza o reclama uniu laxativ. La sfarsit o voce ne anunta ca, citez : "acesta este un supliment alimentar, se recomanda... " . Ochei! Mai vin cu o intrebare? Cum dreacu' poate fi un medicamnet laxativ, supliment alimentar??? Laxativ inseamna ca scoti ceva din tine, ori supliment inseamna ceva in plus. Do i miss something?!?

joi, august 19, 2010

Cu cheia de gat. Sau, ce-a fost si unde s-a ajuns.

Ma intreaba un taximetrist odata : "Aici, ce facem, mergem inainte? " "Da, inainte" zic eu. "Inainte, ca era mai bine inainte! " , ofteaza el plin de melancolie. Apelez acum la memoria melancolica de lunga durata a voastra si la imaginatia mea, de scurta durata de altfel, pentru un joculet. Cand eram mici, pustani, adolescenti, pe langa acnee (majoritatea stim de cosuri) , aveam si alte preocupari. "Castelu' " , "Ratele si vanatorii" , "Fazanu' " ,si alte cateva jocuri. Am sa incerc sa le gasesc un corespondent in timpurile de azi:
- FRUNZA. Alergi ca nebunul pe la birou, stanga, dreapta, vine unu' care abia a intrat si te da afara. Acum se numeste "demisie" , "disponibilizare" , sau "somaj tehnic" .
- DE-A V-ATI ASCUNSELEA. Ehe , nu are rost sa va spun cati colegi de la servici practica jocul asta si acum.
- BAZA. Chiar imi amintesc "Baza Americana" , joc ceva mai violent. Se poate juca si acum cu ajutorul unor baieti de prin Dristor sau Ferentari de la care te imprumuti, si care culmea tot ei iti dau, si exact cand si unde nu te astepti.
- LEAPSA. "Esti" era strigatul de lupta la acest joc. Acum este "Nu EU" . Nu cred ca exista unul printre noi care sa nu fi pasat vina la alt coleg.
- TARA TARA VREM OSTASI. As numi jocul asta acum TARA TARA VREM FAPTASI.
- CASTELUL. Poate cel mai pastrat joc in zilele noastre. Cum incerci sa ridici ceva, cum vine altul , (a se citi concurenta) si iti darama tot.
- RATELE SI VANATORII. Si atunci si acum cel mai important nu era de partea cui esti, ci ca in echipa ta sa fie unul mai mare, mai iscusit, mai rapid.
- GROPITA. Fiind mici unii jucau gropita, acum au ajuns mari si joaca TUNURILE. Aceleasi reguli, castigatorul ia toti banii.
- DIRI - DIRI. Nu aveai voie pe bombeuri, la 11 metri stateai intr-un picior, daca dadeai cu fundu' se puneau 2 goluri, bara gol se punea dublu. Acum iti iei bombeuri la "gioale" pe unde te duci, "loviturile de pedeapsa" te ingenuchiaza, daca dai cu fundu' ajungi cunoscut(a) , o dai doar in bara,dai in gol si nu se pune deloc.
- FAZANUL. Ma mir cum nu l-au mancat si pe asta rromii nostri, ca pe lebede.
- FLORI, FETE SAU BAIETI, MELODII SAU CANTARETI. Astazi; IARBA, MASINI-FETE, sau  BAIETI, HOUSE, CLUBB IN, CHILL OUT, maxim doi CANTARETI (restu' playback) .
 - POPA PROSTU' . Era un singur Popa Prostu' , cel care ramanea ultimul. Acum suntem cam 22 de milioane.  Sau cati am mai ramas in tara asta.
- TELEFONUL FARA FIR. Acum se numeste TELEVIZIUNE, ziar, revista... Presa in general.
- MAGARUSUL. Se practica la greu daca incerci sa faci rost de o adeverinta, un act, o hartie oficiala.
- MIMA. Cuvinte foarte greu (spre imposibil) de mimat in zilele noastre : Fericire, Bunastare, Salariu, Concediu, Liniste, Aer Curat. PS. Cel mai greu cuvant pe care l-am dat cuiva sa-l mimeze a fost MIMA.
- LAPTE GROS. Jocul asta incepe sa se piarda, se mai joaca doar in cercuri restranse. Mai multi barbati, cu capul intre picioarele altor barbati, aplecati cu spatele la alti barbati... ce sa zic, "Noua Dreapta" e cu ochii pe ei.
- CAPRA. Prefer sa ma abtin. Nu vreau reactii negative din partea fanilor Simonei Intelectual, Alinei Sugaru, sau alte blonde de pe plaiurile mondene.
- PAC PAC. Pe asta il stiti si acum. Apare el,PAC PAC ,pe la GSP, ProTv, pe la stirile sportive in general.
- ELASTICU' . Joc pentru fete, ,care tineau picioarele departate, pe numere, cu elasticul de la chiloti... Nu vreau sa stiu unde s-a ajuns.
- LINIUTA. Mutu, Ion Ion.... are rost sa mai continui?!?
Hai ca va ajunge. Merg in bucatarie, as mi s-a facut o pofta de unt cu gem...