miercuri, octombrie 23, 2013

John Lennon, eat this!

Imaginează-ţi că nu bagi ca berilă pentru a avea un trai decent. Imaginează-ţi că ratele si facturile nu există. Că supermarketurile există doar pentru a afla ce produse noi mai apar. Că mașina nu merge cu benzină. Că orice boală se repară cu aspirină.
Imaginează-ţi că ce vezi la televizor e opera unui scriitor prost. Că nu e aglomerație la metrou. Că la piată toate produsele sunt bio. Că vântul bate doar ca să răcorească si că ploaia vine doar pentru grâu și porumb.
Imaginează-ţi că copilul tau are cele mai bune conditii la grădiniță. Că cei mai apropiati tie sunt fanii tăi. Că prietenii sunt prieteni. Crede că ai de unde să iti alegi colegii. Gândește-te că ești stăpânul propriului stăpân.
Imaginează-ţi că cea mai frumoasă muzică e cea ascultată de tine. Că tutunul nu dăunează grav sănătătii și că să consumi doi litri de lichid pe zi e o labă. Că ești cel mai bun in meseria ta.
Imaginează-ţi că ești cel mai bun tată si cel mai meseriaș soţ. Că poti sa dormi dor doua ore și să fi fresh. Că cinci sute de kilometri nu înseamnă așa mult. Și că stai plecat doar ca să fie venirea mai frumoasă.
Gândește-te la tine ca și cum esti cel mai bun prieten imaginar al tău. Că te scuturi și te ridici cum nimeni altcineva nu o face.
Imaginează-ţi că ești un actor foarte bun intr-un film scris și regizat chiar de tine. Că ai un inel magic care iti îndeplinește dorintele și că peștișorul de aur e o glumă. Crede că ești ceea ce ţi-ai dorit să te faci când erai mic.
Imaginează-ţi că poți hotărâ numerele de la loto dar n-ai s-o faci. Că superman și omul păianjen se strică si ei la stomac și le ies coșuri pe obraji. Că intr-o zi Dumnezeul tău o să-ţi răspundă și că Paradisul nu e doar in ofertă.
Imaginează-ţi că poți să fi un filosof trist dar ei să te creadă. Că nu contează de unde pleci ci unde ajungi. Că nimic nu e pe bune. Că tușesti doar ca să te faci auzit. Că mâine dimineață te vei trezii mai tânăr.
Imaginează-ţi ce vrea mușchii tăi și vei fi puţin mai fericit.
Imaginează-ţi că ești puţin mai fericit.
Imaginează-ţi că tu hotărăști cât!

marți, octombrie 22, 2013

Teorema deplasării corpului uman in deplasare.

O deplasare la vremea ei face cat 10 săptămâni acasă.
O deplasare primeste note in functie de numărul de kilometrii și numărul de colegi. Numărul de kilometrii trebuie sa fie invers proportional cu numărul colegilor. Unei deplasări la 100 de kilometrii cu 2 colegi ii pot da nota 8 - 8.50 maxim. Daca cu numărul de kilometrii crește exponențial și numărul colegilor, nota scade.
O altă variabilă in aceasta ecuatie este si numărul zilelor deplasării. Numărul de zile nu trebuie să fie mai mare decât numărul kilometrilor, dar nici mai mic decât numărul colegilor.
Inca de la inceputul deplasării, in ecuatie apare o o variabilă, despre care vom vorbi in cele ce urmează: berile! Numărul berilor se calculează simplu: NB= NZ+NC+NK/10. Unde, NB este numărul berilor, NZ numărul zilelor, NC numărul colegilor, NK numărul de kilometri.
La un moment te mic, apare un Te mare, unde T este tensiunea. Tensiunea apare aproape spre sfarsitul deplasării si are următoarea formulă de calcul: T= NZ+NBxNC.
Folosind regula de trei simplă putem calcula și numărul orelor de somn NOS.
Așadar daca bei 6 beri cu 4 prieteni de la 22.00 pana la 03.30 numărul orelor de somn, NOS, este egal cu 4. Cu cât numarul de beri creste scade numarul colegilor si numărul orelor de somn.
Matematic asta se transcrie asa: NB>NOSExponențial cu NB si NOS scade si diurna.
Diurna se calculează dupa urmatoarea formulă:
D*$=NK+NZ/CVS
Unde, D*$ este diurna, NK nr de kilometrii, NZ nr zilelor si CVS = cat vrea sefu'.
Pe lângă cele dovedite matematic, variabila numită NTF, adică numărul de tigări fumate, apare si ea in această teoremă.
NTF se află folosind formula de mai jos:
NTF=>NB - NOS
Deasemenea, pe lângă Teorema Deplasării, enunţată mai sus, se pot adapta și alte teoreme sau legi celebre.
Legea lui Ohm: esti ohm cu mine sunt ohm cu tine. Sau nu!
Legea lui Arhimede generalizată: după multe beri, ori de câte ori o scuturi, ultima picătură tot in pantaloni ajunge!
Teorema lui Pitagora: dublul patratului ipotezei este egal cu pătratul dublului catrenelor. Asta după spriţ.
Q.E.D.

Text Cristi Liteanu.

duminică, octombrie 20, 2013

Soţie sau nevastă?

Când te-ntorci târziu acasă 
Si te-ntrebi ușor retoric
Ai sotie sau nevastă?!
Ăla-i un moment istoric. 

Ţi se-ntâmplă câteodată 
Să nu știi cu siguranță 
Ai sotie sau nevastă?!
Ăla-i test de anduranţă.

Sau atunci cand stai la masă 
Si privești in ochii ei
Ţi-e sotie sau nevastă?!
Tu mănânci dar vrei sa bei.

E făcută dintr-o coastă 
Dar nu seamănă cu tine
E sotie sau nevastă?!
Las' așa ca stii tu bine.

E isteață si frumoasă 
Iti imparti viata cu ea
Ti-e sotie sau nevastă
Fie bună fie rea.

De te cheamă a ta gașcă 
Tu incerci sa te descurci,
Ai sotie sau nevastă 
Stai acasa, nu te duci!

Vrei sa vezi un gol, o pasă 
Ti-ar ajunge si-o ratare,
Ai sotie sau nevastă
Tu rămâi cu ochii-n soare.

Poate-ti pare o prostie
Insă n-am aflat nici eu,
Ce-i nevastă, ce-i sotie
Si cu care e mai greu.

La final iti spun eu tie
La grătar de bei o bere
N-ai nevastă, n-ai sotie 
Ai femeie sau muiere!

Text Cristi Liteanu

Pentru de dimineaţă.

Mi s-au lipit ciorapii de teniși, cămașa de spinare, și Dsrl-ul de mână. Apertura de ochi și sharf-ul de sprâncene. Monopiedul e o prelungire a mâinii drepte iar obiectivul al celei stângi. Melodia asta obosită e vierme de ureche. Cafeaua nu are nici gust nici miros. Tigara se arde singura in scrumieră. Moving head-urile imi intră in privire și fumul usor, in nări. Stroboscopul nu face bine. Hemoroeasy face bine! Piciorul drept cere un Doppler. Ficatul o "leucogramă" sau cum dreacu' so' zice. Rochiile de seară inca dansează. Costumele deasemenea. Bașii dansează si ei in pieptul meu. Inaltele imi gâdilă amigdala. Dj-ul e neobosit, discurile se învârt, scrumiera se cere schimbată. Gândurile mele, si ele. Foamea vine mancand, somnul muncind. Drumul spre casă e mai lung pentru că incepe de unde nu trebuie. O să visez la pat pe un scaun de mașină. Imi vine frig pe la picioare și nisip pe la ochi. Nici nu mi-am dat seama cand au facut schimb anotimpurile. Răsăritul ăsta nu e ăla pe care il stiu eu. Nici nu m-am prins când a inceput dimineața asta. Un ritm a scăzut și altul a crescut. Noroc cu "ceva-ul dulce" că cică scăzuse si glicemia. Nu stiu dacă mușchii sunt incordaţi sau e de la stat in picioare. Nici spatele nu știe.
Versurile astea le stiam pe dinafară cândva. Acum imi trebuie subtitrare.
Dar tot e bine! Un ochei face bine dimineata.
Un ochei la vremea lui face cât opt binișoare!
Hai bună dis de dimineața!