sâmbătă, februarie 14, 2009

BALLANTINES BEI !


De ce sunt impotriva zilei Valentines Day?! In primul rand o consider o sarbatoare "imperialista",imprumutata de la americani.Americanii sunt ca pisicile,dupa parerea mea.Nu fac nimic fara a sti sigur ca primesc ceva inapoi.In al doilea rand nu sunt indragostit.Asa ca,am sa sarbatoresc aceasta zi in acelasi fel ca restul zilelor;am sa beau si am sa fumez! La naiba cu casatoriile de proba de 24 de ore,la naiba cu emisiunele dedicate acestei zile,la naiba cu declaratiile false de dragoste,la naiba cu atatea mii de inimioare,la naiba cu atata roz! Sa fim seriosi,e "propaganda" vorba unui unchi batran si de la tara.Ni se baga pe gat o sarbatoare a carei insemnatate nu o stim.La naiba,jumatate din romani nici nu stiu sa pronunte Valentines Day! Cupidon nu exista! Dragostea dureaza prea putin! Mai bine inventati voi o sarbatoare a voastra,iubiti-va atunci si in fiecare zi,si dati cadouri atunci cand simtiti,si nu pentru a imbogati niste "afaceristi" obositi care profita de aceasta "sarbatoare" pentru a va baga pe gat toate prostiile pe o masuta de voiaj in fata unei guri de metrou....Parerea mea!

Cainele de Mahala Milionar. (Slumdog Millionare)

Lytza e tare pretentios la filme.Dar asta chiar i-a placut.Slumdog Millionare e un film care cu siguranta va lua ceva premii.Are de toate;o poveste de dragoste lacrimogena,lupta dintre bine si rau,nu odata ci de trei ori,un baiat care reuseste sa treaca peste greutatile vietii,iar la sfarsit se alege si cu banii si cu gagica direct de pe scaunul celebrului concurs "Vrei sa fi miliardar",varianta indiana.(mama ce semana prezentatorul cu Sorin Ovidiu Vantu!!). Ii lipseste exact ceea ce ar fi putut sa-l faca un film indian de duzina,celebrele secvente de dans.Un film excelent,o poveste de bun simt,o lectie de viata.Recomand chiar si gagicilor sensibile,parca si mie mi-a scapat o lacrima la sfarsit.

Distributia:

Dev Patel (Jamal Malik)
Anil Kapoor (Prem Kumar)
Freida Pinto (Latika)


Regizori:

Danny Boyle


Scenarist:

Simon Beaufoy


Sase Sase

Un bebelus din California s-a nascut cu sase degete la fiecare mana si fiecare picior.Degetele sunt toate functionale si nu e cazul unei operatii.Foarte tare! Ma gandesc cate avantaje are copilul spre deosebire de noi restul....Are sanse mai mari decat un om obisnuit sa faca cariera ca si pianist,chitarist,hot de buzunare.Tot la capitolul avantaje,cred ca ii va fi mai usor sa isi numere prietenii pe degetele de la o mana.In schimb prevad si niste dezavantaje,cum ar fi;mai multe degete pe care sa le suga ca bebelus,mai multe degete pe care sa le vare in nas,mai multe unghii de ros.Dar,cred ca cel mai greu o sa-i fie sa arate celor ce-l supara celebru semn cu degetul din mijloc...

vineri, februarie 13, 2009

INAINTE SI DUPA

Multa lume imi spune cat de norocos sunt ca am o casa.Adevarat.Dar nu norocul cred ca m-a ajutat mai mult decat imprumutul la banca...si (sau) ratele pe care le suport.De cand ma stiu (si ma cunosc de ceva vreme) nu am primit nimic "moca".De fapt consider ca abslout nimic nu e gratis pe lumea asta,odata si-odata platim intr-un fel sau altul,absolut pentru orice.Cu atat sunt mai mandru de aceasta mica realizare...si anume "palatul lu' Lytza".Pentru cei dintre voi care nu stiu cum arata inainte,si pentru cei care nu stiu cum arata nici acum....acest mic filmulet demonstrativ...

joi, februarie 12, 2009

Katherine Jenkins - I (Who Have Nothing)

E Katherine Jenkins.E buna.Canta belea.Canta parca pentru sufletul meu.Destule motive sa "apara" si pe blogul meu.Incercati sa asculati nu la boxele de la calculator.Eu "deranjez" vecinii cu vocea ei!O "arde" si cu melodii cu Doamne Doamne , asa ca e pe gustul tuturor.Kathy..U Rules! Senchiu for the music...

miercuri, februarie 11, 2009

Presedintele (de bloc) s-a nascut poet !

De cate ori ajung pe la ai mei,locul unde am locuit si eu ani de zile,ma napadesc amintiri usor melancolice.Si zilele trecute mi s-a intamplat la fel.Eterna bucata de hartie lipita pe usa blocului care anunta un anunt.De data asta unul poetic, din cate se pare.

Prietenul meu Defectu' !

-La ce salon esti frate? - Etajul doi salonul 17. -Pot intra la tine? -Daca e ora de vizita fara probleme,daca nu e "douaj' de mii intrarea". Ajung la Spitalul Foisor si..surpiza..intrare... "acum doar cu buletinul"! Spitalul "de oase" cum e cunoscut in termeni populari arata foarte decent.Cristi nu prea.Bine,fata lui nu tradeaza durerea sau nelinistea interioara.Cel putin nu din prima.De 5 zile in spital,de 5 zile in aceiasi pozitie,de 5 zile asteptand operatia care nu se mai intampla.Glumim,ii promit ca am sa scriu din nou pe blog despre el.Devine serios in momentul in care incearca sa se miste.Expresia fetei chinuita de durere nu pot si nici nu as incerca sa o descriu. -Frate,nu vreau decat sa ma opereze si sa imi puna alea la loc.Numai pot sa stau asa...Nici eu nu mai pot sta...Ma scuz spunand ca am fost rugat de asistente sa nu stau mult in salon si plec.Dupa-amiaza incerc sistemul "lui Lytza" , dau cateva telefoane si incerc sa ajut.Aflu ca doctorul la care a nimerit e foarte bun,dar si foarte ingamfat.Fara "ajutorul" unei sume de bani,pe care nu am s-o spun aici,nu prea obisnuieste sa se uite la pacienti.Se va rezolva si asta.Mane ai destui prieteni pentru a trece singur prin asta.Si nu se va intampla asa...iti promit eu.Tu fi optimist si ai rabdare.Pregateste-te de operatie...Coming soon!!!

marți, februarie 10, 2009

De acum si cu colaboratori !

Incepand de cateva zile am placerea sa va anunt ca am un nou "furnizor" de material pentru blog.Se numeste Doru si este unul din fotografii nostri.Este agent publicitar si merge cat e ziua (si cateodata si noaptea) de lunga prin oras,si cu aparatul foto dupa el.Pentru inceput 3 fotografii din colectia lui personala,ceva mai vechi adevarat,dar se revanseaza el.Nu-i asa Doru?!? Masini de Politie doate nu cu sirena...ci cu pisica..Nu asa se raceste motorul,vara pe canicula...Si tot vara...canicula..la impartit de pullovere electorale..

luni, februarie 09, 2009

Intrebari "existentiale" a la' Lytza.

Cateva intrebari pe care mi le pun de ceva vreme,si,care mi-au venit in minte in timp...
Daca citesti printre randuri inseamna ca cineva a scris printre ele?
Daca exista oameni care citesc pe buze,exista si unii care scriu pe ele?
Stramosul omului paianjen a fost maimuta paianjen?
Daca femeile sunt bune,de ce nu are si D-zeu una?
Daca cutiile negre sunt singurele care raman intacte intr-un accident de avion,de ce nu se face tot avionul din materialul ala?
Tutunul poate ucide.Si zborul cu avionul la fel!Nu am vazut pe niciun avion scris asta.
Se spune ca exista un D-zeu al betivilor.Bea si El?
Daca universul e infinit,deci nu se sfarseste nicaieri,unde incepe?
Daca dragostea e oarba,cand porti ochelari ce vezi?
Daca banul e ochiul dracului,cand primesti rest cum se numeste?
Cand minti esti mincinos,cand spui adevarul cum te numesti?
Ps.Ce credeti ca faceam azi dimineata cand m-am trezit?!? Dormeam!!!

Ziua Stricaciunilor.

Azi a fost ziua stricaciunilor.A inceput de dimineata.Prima oara m-am stricat la stomac.Apoi s-a stricat camera la filmare live.S-a stricat si sunetul,si pe tema asta s-a stricat si un coleg care a dat vina pe noi ca sa se scoata el.Pe seara s-a stricat si vremea.Apoi mi s-a stricat mobilul,cel pe care folosesc cartela vodafone.Lasasem laptopul in regia de emisie sa il foloseasca fratele meu.Cand m-a sunat si mi-a spus ca a aparut pe monitor "un mesaj despre o eroare" mi s-au inmuiat picioarele.Am ajuns acasa destul de tarziu in noapte,si cu frica am intrat in casa...curios sa vad ce s-a mai stricat.....Doar se deslipise un suport de pe perete,de care statea agatat polonicul si o spatula,care in cadere a lovit o sticla de ulei de masline,care a ciobit chiuveta,care s-a varsat,care...Sa ma bata mama ce zi belea.Si e abia luni.Ce bine am inceput saptamana!Lytza Rules!

Biotech Is Godzilla (Chaos AD.)



Sa traiasca tata! Nea' Marian Rules! Sambata seara,Sala Polivalenta,concert Sepultura.Mi-am scos geaca de motor de la naftalina,ciocatele,l-am luat pe tata si hai la concert.Acolo,rockeri pletosi,rockerite nebune,bere,multa bere,fum,tigara,si metal...mult metal.Pe bilet scrie ora 17.00 acces in sala,ora 18.00 inceperea spectacolului.La 17.15 eram in fata intrarii,la 18.05 se face accesul in sala.Pe la 19 incepe show-ul.In deschidere doua trupe de la noi si una de pe afara (deci cate trupe au cantat in deschidere?! trei...).Meseriasii au intrat pe la 22.00.Show de show au facut baietii de la Sepultura! Metal greu,joc de lumini pe masura.Mai iau o bere.Fumatul interzis in sala! Scrie peste tot...da'...dar spune tu asta catorva mii de rockeri furiosi,cu berea in nas! Marfa concertu' frate! Mi-am amintit de liceu,cand ascultam "muzica asta dracoasa" cum ii spunea o profesoara de-a mea,mi-am amintit de cativa prieteni rockeri,mi-am amintit ca am iubit candva o rockerita.Rockeritele sunt femei perfecte;beau si fumeaza cot la cot cu tine! In concluzie o seara belea,petrecuta alaturi de tata.Ps.Abia astept si alte concerte

A parca...parcare...la prima conjugare!

Pe Calea Floreasca nu e ca pe Calea Lactee.Adica nu prea e spatiu.Asa ca simtul proprietatii se dezvolta.La cat de hotarat pare acest proprietar ar fi bine sa nu-ti treaca prin gand sa parchezi acolo,sau altfel s-ar putea sa iti mai treaca si altceva prin cap (un glonte,de ex.).

Ori la bal,ori la spital!Dar...mai bine acasa!

De doua zile cum aud zgomotul unei motociclete imi apare in fata ochilor imaginea lui Cristi.Noi ii mai spunem Cosac sau Patratel.De ceva vreme impartasea impreuna cu cativa prieteni pasiunea pentru "motoare".Acum li s-a cam taiat.Vineri seara,in Titan,Cosac pe motorul lui de 2600 de euro,achizitionat cu 2 zile in urma tocmai de la Sibiu.Prinde suta,poate o depaseste.Dacia papuc,condusa de un "Nea' Mirica" nu reuseste sa o depaseasca.Nebunu' nu are decat casca de protectie si o bluza.Zboara de pe motor,se loveste de bordura si ajunge in iarba.Acolo il gasesc prietenii.La inceput adrenalina nu-l lasa sa simta durerea.Apoi incepe sa tremure de durere.Ajunge la spital destul de repede.Investigatii,telefoane,agitatie,durere.Contuzii gramada,mult ghips,dar cel mai nasol....fisura de sold.Miercuri va fi operat.Operatie destul de complicata,tije,ghips,fire,luni intregi de recuperare.Un om atat de activ sa stea nemiscat atata amar de vreme,in aceiasi pozitie,neajutorat....Psihicul il ajuta,deocamdata.Nebune cat de aproape ai fost de moarte!Ce usor ai trecut "granita" de la o viata fericita si normala,la un pat de spital.Fa-te bine Mane si promit,iti iau o pereche de role!