joi, aprilie 17, 2014

Scurt tratat de e-uologie.

Viața noastră e-uri poartă!
De dimineață până seara băgăm in noi e-uri. Bine, mai puţin moldovenii care mănâncă fără e... pâini, carni, ciapă...
Cică sunt e-uri bune și e-uri rele. Dar toate sunt gustoase! Nimeni nu recunoaște, dar toţi le folosesc. Găsim e-uri in te miri ce, fie de mâncare fie de băut.
Răcoritoarele, sucurile carbogazoase, concentrate sau naturale, fie ele cole, fante, sau spraituri, ar trebui consumate in pahare berzelius sau eprubete pentru a rămâne in ton cu compoziția și provenienţa.
Până și e-urile conţin e-uri.
Numa' hârtia igienică NU!
Am citit pe etichetă. Naturală frate! Nimic chimic. Nu tu un e, un conservant, un aspartam sau un potenţiator de aromă!
NU e corect! Deloc!
Băi, e poate singurul produs de pe piaţă despre care chiar nu mi-ar păsa dacă ar conține e-uri. Ar putea să fie plin ochi, doldora, full de e-uri, conservanţi sau alte mizerii potenţiatoare de arome, gusturi sau mirosuri. Nu m-ar interesa! Cum nene, să fie cel mai natural lucru tocmai ăla cu care te ștergi la fund?!? Bagi in gură toate prostiile, e-uri, sulfiţi colesteroale sau grăsimi hidrogenate, dar după ce le caci, te cureţi cu ceva sută la sută natural!
Nu tu un "citiţi cu atenţie eticheta" , nu tu un "dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului" , pur și simplu te ștergi cu ea la cur! Așa naturală și bio cum e, te ștergi cu ea la cur. Păcat! Mare păcat!
Chiar credeți că hemoroizilor le pasă că ceea ce ii gâdilă este sau nu biodegradabil, fără e-uri sau natural?!?
Crede cineva că ii pasă unui fund, fie el civil, regesc sau de rând, de domnișoară sau de fată mare, străin sau din zonă, că hârtia care il atinge firav sau brutal, e provenită dintr-o pădure naturală fără chimicale sau ingrășăminte?!?
Sau fripturilor, sarmalelor, tartaboșilor să le pese oare că vor impărţii obștescul final cu o bucată de hârtie mult mai naturală și mai lipsită de e-uri decât orice ingredient din compoziţia lor?!?
Așa mă gândeam și eu!


Text Kostell Smith

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu