luni, octombrie 07, 2013

Amintiri din copilarie.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gândesc la adolescenta mea, de pana la treizeci si ceva de ani, la balaureală, plimbăreală, nopti pierdute, zile regăsite, bani castigati si rataciti, mai ca ma apucă durerea de amigdale. Păi cand eram eu tânăr... erau alte vremuri! Bă Frate, atunci cearcănele se reparau cu apa rece, colesterolul era doar la "ce se intampla doctore", hernia de disc si spondiloza doar la facultatea de medicină și hemoroizii doar in manualul de biologie. O noapte pierdută o luam inapoi intre noua si unșpe a.m, puteam inlocui cafeaua cu aproape orice, ora șase dimineața era devreme doar privită dinspre seară și ma puteam imprietenii cu orice aducea a pat.
Acum ceva vreme, berea mergea si fara alune iar spriţul era moft. Centrul vechi era la fiecare in cartier, clubul era discotecă și party-ul bairam. Cand eram ceva mai tanar sa "ne strângem" nu insemna protest și "să iesim" insemna fata blocului, iar "pe caiet" era laitmotiv. Atunci "dragostea se face-n minim doi" ar fi fost pornache, iar "vara nu dorm" ar fi fost cântată de Azur sau Generic.
Tatuaje avea doar VanDamme iar uniformă nu insemna "hautcouture". E-urile erau doar in abecedar, "dozatorul"  insemna uichend, și popcornul se făcea la ceaon frate. Stiam ca e Craciun după coada la portocale, ăla roșu in obraji cu sac era Moș Gerilă, cristmăstree-ul era molid si apoi sabie. Bă fraiere care esti tu acum, "what's up-ul" era pă bileţele, iar "facebook-ul" insemna oracol. Counter Strike egal ratele si vanatorii. Primăvara insemna "la furat"  de cireșe și cules de tei. Viata la tară nu insemna un roman ci vacanta de vară.
Iarna snowmobile ne era o pungă sau la "bogati" capacul de veceu.
Sa chiulesti nu insemna "joint"  sau "zăpada"  intr-un lounge de fiţe.
Discovery era Teleenciclopedia, Playboy sateinţ vineri seara, Travel Channel se traducea "Toate Pânzele Sus" , muzică Phoenix. Azorel și Lăbuș nu erau maidanezi. Rosia Montană era Copsa Mică. Vedetă nu era Andreea Marin, Tonciu sau Brad Pitt, ci Puiu Călinescu sau Dem Rădulescu.
Băi nene, noi "sărbătoaream" cutremurul in fata blocului nu pe Facebook.
Băsescule, Oprescule, Obama, Bill Gates, Zuckerberg, sa va sparg la nas, ce-ati facut mă cu copilăria noastră frumoasă?!? Sunteți de căcat!

                                                                                     Text : Cristi Liteanu

Un comentariu: