luni, octombrie 06, 2014

Ieși Acasă!

Ce-ţi face ţara asta de vrei să pleci din ea?
Bă, a zis cândva unu' "Nu te gândi ce poate face ţara pentru tine, gândește-te ce poți face tu pentru ţară!" Pe urmă, cineva l-a împușcat de la un geam și a murit in decapotabilă.
Ca să nu fie și el injunghiat in 102, românul pleacă din ţară.
Românul nu se întreabă nici ce poate face el pentru ţară, nici ce poate face ţara pentru el. Românul se întreabă ce ţară poate face ceva pentru el. Și, cum află despre una cum pornește să o "cucerească" . Ca pe o femeie agățată pe net. E conștient că nu arată ca in poze. E urâtă și nici nu miroase prea bine. Dar nu poate da inapoi. S-ar face de râs. Caută scuze, dar e doar o tragere de timp.
Unii reușesc să rămână mult timp cu una... Alții, mai sensibili se intorc la prima dragoste. Chiar dacă o fac cu coada intre picioare.
Oricum ar fi, mirajul unei relații cu o străină rămâne pentru mulţi ceva deosebit. Iar România rămâne fără pretendenţi. Nimeni nu ii oferă flori, nu o scoate in oraș și nu-i face complimente. E doar ca o femeie care in tinerețe a fost dorită de mulţi, iar acum a ajuns bătrână și toţi se feresc de ea.
România a rămas singură la poartă să croșeteze două pe faţă-una pe dos.
Din când in când câte un tânăr mai sensibil ii ia mâinile zbârcite de vreme și vremuri și ii le sărută. Atunci poeţii exultă. Pe urmă pleacă și ei. Pleacă să facă căcatul praf, iar unii chiar il fac!
"Dincolo e mai bine" a urmărit naţia asta de decenii. Uneori, dincolo chiar e mai bine.
In viață contează și unde ajungi și de unde pleci, dar cel mai important e ce e intre ele. Drumul. Drumurile. Distanțele. Și alea rutiere, da! Până la urmă contează și ce iese când tragi linie. Până la urmă fiecare știe mai bine ce contează.
Totuși, ce-ţi face ţara asta de vrei să pleci din ea?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu