luni, iunie 30, 2014

E vremea vacantelor ce dor!

A venit vacanta cu trenu' din Franta! N-am gasit alta rima! E vremea vacantelor si concediilor de vara. S-a umplut Facebook-ul de fotografii cu valuri, costume de baie, umbrele de soare si check-in-uri de pe plaje, autostrazi ale soarelui sau grecii. Si e abia inceputul! Vremea nu tine cont de vacanta. Nici vacanta nu tine cont de vreme, ea vine si trece. La fel ca ploaia. Mai nasol e cand vin amandoua in acelasi timp. Nu conteaza! Acum, asta e, esti in concediu te comporti ca in concediu, idiferent de vreme, vremuri, locuri sau oameni. Doar il astepti de un an!
Ma rog, nu despre asta am sa vorbesc (am sa scriu de fapt). Ci despre cei ce raman in urma. In urma celor ce pleaca in concediu. Si ce avantaje aveti. Sa vedem deci:
 - Daca mergeti cu metroul la serviciu, sansele sa prindeti loc in primul tren venit in statie, cresc cu 47 de procente.
 - Daca folositi autobuzul sau tramvaiul, aveti cu 32% sanse sa nu mai calatoriti pe scara.
 - Tot legat de mijloacele de transport in comun, aflati ca sansele sa ramaneti fara portofel scad cu un frumos procent de 60%, avand in vedere ca ciorditorii se muta si ei pe litoral.
 - Daca plecati de acasa, grabiti dar in acelasi timp relaxati spre serviciu, si uitati usa descuiata, nu va speriati atat de tare pe cat ar trebuii sa o faceti in oricare perioada a anului. Spargatorii de locuinte sunt ori in concediu ori si-au mutat domeniul de activitate spre meleaguri mai insorite. Asa ca sansele sa gasiti totul cum ati lasat sunt undeva la 86%.
 - Daca aveti in dotare un autoturism, proprietate personala sau de serviciu, sansele ca seara cand ajungeti in fata blocului sa gasiti un loc de parcare cresc cu 45 de procente.
 - Despre calitatea traficului rutier din oras nu are rost sa spun decat atat: 52 % din autovehicule sunt pe alte drumuri nationale, autostrazi sau parcari de hoteluri.
 - La terase, restaurante, carciumi, baruri, pub-uri sau cofetarii, sansele sa gasiti masa libera crresc cu 66% iar timpul de asteptare scade cu doar 8%. Din pacate si ospatarii buni migreaza spre litoral.
 - Cozile de la casele de marcat ale super-market-urilor, Mega Image-lor, sau Mini-Market-urilor de cartier, se vor diminua cu 36%.
 - Liftul. Ascensorul. Ei bine, indiferent ca este unul dintr-un bloc de locuinte sau cladire de birouri, timpul de asteptare al liftului se va scurta cu 28%.
 - Cu 34% scade numarul de cocalari din trafic, acestia migrand spre litoral unde stim cu totii ce fac.
 - Cu un procent semnificativ de 42% scade numarul de spintecatori de seminte din fata blocului si din parcuri.
 - Vanzarile scazand vizibil din cauza numarului mic de clienti, apar noi oferte promotionale la restaurante, magazine iar preturile scad si ele desi cu doar 12 procente.
 - In weekend-uri exista cu 38% sanse mai multe sa gasiti un loc bun de gratar la Cernica sau Pustnicu, iar sansele ca vecinul de gratar sa fie un manelist obosit scad si ele cu 77%.
 - Timpul de asteptare la inchirierea de barcute, hidrobiciclete sau biciclete din parcuri, scade cu doar 13 procente, dar scade.
 - Cu un procent destul de serios de 88% scade numarul de sunete de bormasini, ciocane si alte scule moto-percutoare mai mult sau mai putin pneumatice, de prin apartamentele vecinilor.
 - Se stie ca si Politia Rutiera isi trimite unii angajati in concediu iar altii sunt detasati pe litoral, asa ca sansele sa fiti amendat in oras scad cu 67%.
Nu scapati in schimb de urmatoarele:
 - Stiri cu si despre vedete, pitipoance, pisi si alte araturi de genul asta.
 - Emisiuni de slaba spre foarte proasta calitate, acestea doar mutandu-si decorul pe o plaja ordinara. (din engl. ordinary)
 - Mecle si mutre acre si (sau) acrite de politicieni sau pseudo-politicieni mincinosi.
 - Deasemenea nu scapati de rate, facturi, datorii, si alte rahaturi de genul asta care ne strica existenta.
Hai ca riscam sa o dam intr-o mica depresie, inainte de marea depresie post-vacanta, ceea ce nu e recomandat.
Unitatea noastra va doreste pofta... pardon, vacanta frumoasa!
La re-ve-de-re!
Ps. Remember vara trecuta : "Eu vara nu dorm..."! Hai, c-am glumit!

                 Text Kostell Smith.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu