sâmbătă, septembrie 28, 2013

Cu si despre la nunta.

Pentru ca observ un trend descendent in pastrarea vie a obiceiurilor de nuntă, care tind sa dispară, m-am gândit sa vin in ajutorul pastratorilor și susținătorilor de astfel de traditii.
Așa ca, am oarece propuneri, de a aduce unele modificari și de a moderniza obiceiurile pentru a fi mai usor de păstrat. Sa incep!
-Celebrul cântec de întâmpinare a miresei in biserica "Vino, Vino din Liban mireasă" sa fie personalizat pe zone. De exemplu: Vino, Vino din Titan mireasa, Vino Vino din Berceni Mireasă. In functie de cartier, sat, sau catun.
-Pentru a nu mai exista invidii intre invitati propun introducerea uniformei de nuntas.
-Cum la fiecare nunta exista nelămuriri legate de "cat merge darul" , n-ar fi rau sa apara un mercurial oficial, de ce nu, chiar o aplicatie pentru smartphone.
-Pentru ca de fiecare data mirii intră in criză de timp, propun ca obiceiul "barbieritul mirelui" si "imbracatul miresei" sa fie inversate.
-Pentru a aduce in actualitate si a incerca sa păstrăm obiceiul "turta miresei" , aceasta poate fi inlocuita cu pizza miresei.
-Hora din fata casei, respectiv a blocului e pe cale de disparitie. Ca sa nu dispară de tot se poate apela la varianta flashmob sau harlem shake.
-Având in vedere ca in timp "furatul miresei" si-a pierdut farmecul, recomand furatul fotografului, furatul șefului de sală, furatul bucatarului, sau furatul socrei.
-La foarte putine nunti se mai practică traditia "jucatul găinii" . Pentru a nu dispărea de tot se poate inlocui găina cu ceva mai de fita: o lebădă, nurcă sau chincilla.
-Cum nici un cuplu nu prea are timp pentru  "luna de miere", propun o fuziune intre aceasta si "sfertul academic". -"Udatul" si "mersul cu bradul" au dispărut aproape de tot. Pentru a reînvia acest obicei, se poate organiza un concurs de tricouri ude cu domnișoarele de onoare, iar băieții sa meargă cu pancarte și bannere pe la rude.
-Pentru ca "strigatul darului" a dispărut si el, se poate creea o baza de date comună, unde se vor trece sumele și numele. Baza de date poate fi accesată ulterior de orice nuntas. Așa se poate afla cel mai chitros și cel mai generos invitat. Baza de date este foarte folositoare si pentru viitori miri la alcătuirea listei de invitati.
-Sa ii se cânte si mirelui varianta lui a celebrei melodii "ia-ti mireasă ziua buna", dupa cum urmează:
Ia-ti mire la revedere
De la gașcă, de la bere,
De la table, de la carti
De la fotbal cu baieti,
De la Fifa, de la Poker
Ca de astăzi tu esti Joker.
Ieri erai cu gașca ta
Astăzi cu nevastă- ta,
Ieri mancai ca un rechin
De maine ești la regim.
Și, ca sa inchei intr-o nota mai serioasă, cică un tip merge acasa la viitorii socrii:
- Doamnă, as vrea să cer mana ficei dvs.!
- Cea mică, sau cea mare?!
- Păi ce, nu le are pe amândouă la fel?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu